به گزارش مملکت آنلاین، علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به مطرح شدن برخی اظهارات ضد علم و تکنولوژی در کشور که اکنون درباره واکسن مطرح می شود، عنوان کرد: ما شاهد بودیم که در همین کشور کتاب مرجع پزشکی را هم سوزانده اند و این مباحث چیز تازه ای نیست. کسانی در دوارن امیرکبیر با واکسن آبله مخالفت می کردند و معتقد بودند در صورت تزریق، شیطان و جن وارد بدن انسان می شود. البته یادمان باشد که این موضوع تنها به ایران مربوط نمی شود در آمریکا هم گروه هایی هستند که با تزریق واکسن مخالف هستند و این تنها به گروهای خاص مذهبی خلاصه نمی شود.
وی با بیان اینکه دو نوع مخالفت وجود دارد، گفت: برخی به دلیل اطمینان نداشتن از نتیجه واکسن مخالف تزریق بوده و عده ای دیگر در کل با تزریق مخالف هستند؛ این اظهارات هیچ تاثیری در برنامه ریزی وزارت بهداشت ندارد و آنها می توانند از واکسن استفاده نکنند، تزریق این نوع واکسن اجباری نیست و افراد مختار هستند.
وی ادامه داد: برای تزریق واکسن در کشور دو موضوع مد نظر قرار دارد، یکی اینکه واکسن تولید داخل باشد و یا اینکه در ساخت واکسن با کشوری دیگر مشارکت کرده و تکنولوژی وارد کشور شود در آن صورت مردم می توانند برای تزریق داوطلب شوند.
رییسی با بیان اینکه راه های مختلفی برای خرید واکسن در حال انجام بوده که مهمترین راه، صندوق کوواکس است، یادآور شد: در صندوق کوواکس ۷۰ کشور ثروتمند دنیا دور هم جمع شده اند و به سازمان بهداشت جهانی تعهد داده اند که در دسترسی و در توزیع واکسن عدالت ایجاد شود. این کشورها واکسن را از تولیدکنندگان مورد تایید سازمان بهداشت جهانی دریافت کرده و درصدی از سهم تولید را وارد این صندوق می کنند تا بتوانند در سایر کشورها به صورت عادلانه توزیع کنند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره قیمت واکسن کرونا در دنیا و ایران، گفت: کشورها طبقه بندی شده اند؛ در دنیا واکسن ها بسته به نوع آنها بین ۲.۱۹ تا ۴۴ دلار قیمت دارند اما قیمت واکسن هایی که در صندوق کوواکس می آیند، بسته به اینکه واکسن را به می خواهند به کدام کشور دهند، متفاوت است؛ در برخی کشورها سوبسید می دهند و در برخی دیگر هم دارای قیمت بیشتری هستند.
وی تاکید کرد: واکسنی که بخواهیم در ایران استفاده کنیم باید شرایط لازم ما را داشته باشد؛ قطعا قیمت واکسنی که وارد کشور خواهد شد، زیر ۱۰ دلار است.
رییسی با ابراز امیدواری برای ورود واکسن کرونا به ایران قبل از 1400 و تزریق براساس اولویت ها، تصریح کرد: دریافت ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز را از صندوق کوواکس پیگیری می کنیم و واریز ۵۲ میلیون دلار به حساب صندوق تقریبا نهایی شده و انجام می شود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت در ادامه نشست درباره چرایی ایجاد محدودیت ها در کشور، گفت: محدودیت برای آنکه از آن شاخص ها و فاکتورهایی که باعث شیوع و بروز بیشتر بیماری می شود، جلوگیری کنیم، ایجاد می شود، براساس برآوردی که تمامی روسای دانشگاه های علوم پزشکی انجام داده اند، محدودیت به عنوان کم هزینه ترین و موثرترین عاملی مطرح است که مانع دورهمی های خانوادگی می شود.
وی افزود: باید این نکته را مد نظر قرار دهیم که وضعیت اقتصادی ما مانند سایر کشورهایی که تحریم نیستند، نیست، ما مشکل داریم، مجدد از همه بازاریان و اصناف تشکر می کنم که متحمل فشارهای اقتصادی شدند؛ سهم شان در کاهش مرگ و میر بسیار چشمگیر است و همواره باید قدردان اصناف و کسبه باشیم. فراموش نکنیم که پا به پای کادر درمان و همه مردم آمدند.
رییسی با بیان اینکه محدودیت ها تا زمانی که موثر باشند ادامه خواهد داشت، یادآور شد: این محدودیت ها در گذشته در شهرهای قرمز و نارنجی وجود داشت و پیشنهاد دادیم در شهرهای زرد هم اجرا شود و به عبارتی محدودیت تردد شبانه از ساعت 9 شب به بعد در سراسر کشور انجام می شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: تغییر سبک زندگی یکی از موضوعات مهم در این پاندمی است که به دنبال آن بسیاری از عادات و رفتارهای خود قبل از کرونا را دیگر نداریم، برخی از این تغییرات موقت است و برخی دیگر را فکر می کنم بعد از کرونا هم به همین شکل ادامه یابد. به عنوان مثال در سال 97 در فصل آنفلوآنزا کسی از ماسک استفاده نمیکرد و یا اگر شخصی دچار سرماخوردگی هم بود با دیگران دست می داد و روبوسی می کرد، اما اکنون دیگر شاهد این رفتارها نیستیم و امیدواریم این روند ادامه یابد؛ فکر می کنم محدودیت های تردد شبانه تا پایان امسال ادامه یابد.
رییسی درباره تجمعات و برگزاری برخی مراسمها علی رغم محدودیت ها، تصریح کرد: زمانی که میگوییم دستورالعملها به میزان ۸۶ درصد رعایت میشود، این میانگین کشوری است. در برخی شهرها میزان رعایت دستورالعملها پایین و حدود ۷۰ درصد است.
انتهای پیام/