مملکت آنلاین گزارش می دهد/

تخفیف های کاذب جان مشتریان را به لب رساند

این روزها گرانی و تورم مانند بسیاری از چیزهای دیگر برای اقشار مختلف جامعه چیزی طبیعی و عادی شده است...

تخفیف های کاذب جان مشتریان را به لب رساند

به گزارش خبرنگار اجتماعی مملکت آنلاین، این روزها گرانی و تورم مانند بسیاری از چیزهای دیگر برای اقشار مختلف جامعه چیزی طبیعی و عادی شده و به نوعی عادت کرده ایم که روزی اسم چند قلم کالا را در لیست افزایش قیمت ببینیم و هر روز بیشتر از روز قبل در باتلاق ناچاری و فقر بیشتر فرو رویم.

در روزهایی که گرانی انواع کالاها می تازد، بسیاری از مردم به دنبال فروشگاههایی هستند که تخفیف های بیشتری می دهند، اما بررسی ها نشان داده برخی از فروشگاههای زنجیره ای در این خصوص تبانی کرده و تخفیف های شان واقعی نیست.

برخی مشتریان فروشگاههای زنجیره ای معتقدند: قیمت های غیرواقعی برخی اقلام و نبود نظارت موثر، باعث شده تا بعضا تخفیف هایی که اعلام شده غیرواقعی باشد. و حتی قیمت تخفیف و خود کالا با فاکتور دریافتی فرق دارند. این موارد نشان از غیرواقعی بودن قیمت های درج شده دارد.

شهروند دیگری هم می گوید: به امید تخفیف زیاد، جنس های زیادی از فروشگاه... خریدم، اما بعد که اجناس را با مغازه ها مقایسه کردم برخی از آنها تفاوت قیمت نداشت و عملا تخفیف های بالا نوعی تبلیغات کاذب بوده و صرفا باعث ازدحام و جذابیت بیشتر برای خرید شده است.

برخی فروشگاهها برای تبلیغ ارزان فروشی و تخفیف های زیاد، برندهایی را که نام آن ها چندان شنیده نشده عرضه می کنند تا از این طریق بازارشان را حفظ کنند، ضمن اینکه برخی اوقات از طریق تبانی با شرکت ها، قیمت ها طوری درج می شود که امکان مانور روی تخفیف آن در فروشگاه باَشد. با این وضعیت مردمی که خوشحالند که بابت این خریدها سود کرده اند، در واقع بعضا متحمل هزینه اضافه می شوند.

در حالی که فروشگاههای زنجیره ای همواره تخلف در ارائه تخفیف را رد کرده و حتی آن را غیرممکن خوانده‌اند. بعضاً دیده می‌شود که فروشندگان با همکاری و زد و بند با شرکت بسته بندی کننده و یا تولید کننده، قیمت روی کالا را بالاتر ثبت می‌کند که بعداً برای اعمال تخفیف‌های جذاب، آزادی عمل بیشتری داشته باشد.

متاسفانه در سال های اخیر شاهد این موضوع بودیم که افزایش نرخ تورم پا به پای دستمزد و حقوق‌ها جلو نرفت و محدودیت منابع مالی خانواده ها، گران بودن بسیاری از کالاهای اساسی و بی‌کیفیت بودن بسیاری از اجناس باعث شده خیلی از شهروندان برای تأمین مایحتاج خود سراغ مجموعه‌هایی بروند که تخفیف‌های بیشتری ارائه می‌کنند.

البته برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم در ارائه تخفیف‌های دلچسب ید طولایی دارند و همین امر دلیلی می‌شود تا مردم برای خرید کالا از آن مجموعه‌ها رغبت پیدا کنند.شهروندان به‌تصور اینکه از تخفیف‌های خوبی بهره‌مند می‌شوند سبد خرید خود را پر می کنند، ولی در نهایت در اکثر مواقع بدون آنکه متوجه شوند، ضرر می‌کنند.

که یکی از آنها عدم تطبیق قیمت کالا با نرخ آن در فاکتور است. قیمتی که با دیدن کلمه تخفیف و قیمت روی جنس خریده شده به ان باور کرده و موقع پرداخت و تحویل فاکتور با قیمت دیگری مواجه می شوند.

نکته دیگری که در برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای اتفاق می‌افتد کاهش وزن و کیفیت است. اجناسی با وزن کم و کاملا بی کیفیت که گاهی حتی نصف جنس خریده شده را نمی توان مورد استفاده قرار داد.

معاون نظارت بر کالاهای مصرفی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان اعلام کرده: برای آنکه تخفیف و قیمت‌های ارائه شده در فروشگاه‌های زنجیره ای سامان پیدا کند در حال برنامه‌ریزی هستیم تا فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تولید‌کنندگان قراردادی یکسان داشته باشند. با اجرایی شدن این امر دیگر ابهامی وجود ندارد و مردم هم اعتماد بیشتری به فروشگاه‌ها پیدا می‌کنند.

معاون سازمان تعزیرات حکومتی گفته که در مواردی فروشگاه های زنجیره ای با همکاری و زد و بند با شرکت بسته بندی کننده یا تولید کننده، قیمت روی کالا را بالاتر ثبت می‌کنند که بعداً برای اعمال تخفیف‌های جذاب، آزادی عمل بیشتری داشته باشد.

به عنوان نمونه در بخش حبوبات برخی از شرکت های بسته بندی، حبوبات درجه ۲ و ۳ را به نام درجه یک و اعلاء به فروش می‌رسانند. و طبعا قیمت های درج شده واقعی نبوده و بسیار گران تر از جنس خریده شده پرداخت می شود.

اما اگر بخواهیم نگاه موشکافانه‌ای به بحث تخفیفات بالای ۳۰ درصد برخی از فروشگاه‌ها داشته باشیم، این تخفیف‌ها تا حدودی غیرمنطقی است، و برخی اوقات این کلمات تخفیف باعث می شود مردم فریب این اعداد را خورده و سرمایه ماهانه خود را صرف اقلامی کنند که نیازی به آن ندارند و در خانه با مشاهده کیفیت محصول به اشتباه خود پی ببرند.

قطعا ارائه تخفیف نجومی در شرایط کرونایی و تجمع افراد در فروشگاه‌های بزرگ می‌تواند خطرآفرین باشد و باید نظارت کافی بر این مسئله صورت بگیرد و مردم به این نکته توجه داشته باشند که در شرایط کنونی هیچ فردشگاهی نمی تواند تخفیف های نجومی ارائه کند و صد درصد پشت این تخفیفات سودی برایشان نهفته و نباید فریب کلمه تخفیف را بخورند.

گرانی و تورم به همراه تحریم‌هایی که صورت گرفته است، فشار اقتصادی شدیدی برای مردم و دولت ایجاد کرده که مخاطرات آن را می‌توان در رسیدن قیمت دلار به بالاترین حد خود در سال‌های اخیر دید.

واقعیت این است که امروز در شرایط سختی به سر می‌بریم و مردم برای تأمین هزینه‌های اولیه زندگی‌شان هم دچار مشکل‌اند.

مهم‌ترین مسئله این‌ روزهای کشور اقتصاد و معیشت است و اگر موضوع تولید در کشور حل و متعاقبش اشتغال ایجاد شود، می‌توان امید داشت که بخشی از مشکلات موجود رفع شود.

مشکلی که نمی توان امیدی داشت که به این زودی حل شود ولی در این میان باید نگران قشر ضعیف و کم درآمد جامعه نیز باشیم قشری که در تهیه نان شب خود دچار مشکل است و هر روز بیشتر کمرش زیر بار فشار تورم و گرانی خم می شود.

گزارش: فرخنده امیری

انتهای پیام/

ارسال نظر