تعداد معتادان کشور اعلام شد
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه نزدیک به 2 میلیون و 808 هزار مصرفکننده مستمر موادمخدر در کشور وجود دارد، گفتد: همچنین بر اساس آمار یک میلیون و 200 هزار مصرفکننده مواد مخدر تفننی در کشور وجود دارد.
به گزارش مملکت آنلاین، فرید براتی 11 دیماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ایجاد مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد در کشور کلید خورده است، اظهار کرد: این مراکز تا دهه فجر سالجاری در کشور افتتاح میشود، هر استان دارای حداقل یک مرکز است.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه طبق آمار ارائه شده تعداد 100 معتاد متجاهر در چهارمحال و بختیاری بالا است، گفت: بهنظر میرسد باید در این آمار تجدید نظر شود زیرا معتاد متجاهر به فردی بیخانمانی گفته میشود که به اعتیاد مبتلا است، اما خوشبختانه معمولا به علت شرایط فرهنگی خانوادهها از معتادان خود حمایت و آنها را طرد نمیکنند.
وی افزود: بهمنظور پیشگیری از اعتیاد بهویژه در بین قشر جوان کارزار رسانهای پیشگیری از مصرف گل و شیشه در استانها انجام شد و نتایج خوبی را در بر داشت.
براتی در ادامه با بیان اینکه نزدیک به 2 میلیون و 808 هزار مصرفکننده مستمر موادمخدر در کشور وجود دارد، عنوان کرد: همچنین حسب آمار یک میلیون و 200 هزار مصرف کننده مواد مخدر تفننی در کشور وجود دارد و برخلاف سایر کشورها تعداد مصرفکنندگان مستمر موادمخدر در ایران بالاتر از افراد معتاد تفننی است.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه 7410 مرکز کلینیک درمان سرپایی و 1200 کمپ ترک اعتیاد در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: 1100 مراکز درمان سرپایی در کشور از سازمان بهزیستی مجوز دارند که شش مرکز دولتی است و با درمان دارویی که عمدتا متادون است، مورد درمان قرار میگیرند.
وی بیان کرد: در سال گذشته یک آسیبشناسی در خصوص بازگشت مجدد معتادان درمان شده به موادمخدر پس از خروج از کمپها، عنوان کرد: معمولا درمان معتادان تداوم ندارند و معتاد متجاهر پس از بازگشت به جامعه مجددا در دام اعتیاد گرفتار میشوند، بنابراین خدمات باید استمرار داشته باشد.
براتی اضافه کرد: معمولا معتادان بعد از ترک اعتیاد مورد حمایت خانواده قرار نمیگیرند و بهعلت نداشتن شغل مناسب امکان برگشت به اعتیاد آنها وجود دارد، بنابراین مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد در استانها این اهداف را دنبال میکند، در چهارمحال و بختیاری این مرکز در شهر گندمان از توابع شهرستان بروجن احداث شده است.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور افزود: در 24 استان کشور مراکز توانمندسازی معتادان متجاهر با همکاری سازمان بهزیستی و شهرداریها برای اسکان معتادین متجاهری که اعتیاد خود را ترک کردهاند و مکانی برای اسکان ندارند، ایجاد شده است، در کشور 1400 نفر تحت پوشش این مراکز هستند و به مدت یکسال پس از ترک اعتیاد خدمات دریافت میکنند.
وی ادامه داد: معمولا آمار مانایی معتادان پس از ترک حدود هفت درصد است، اما پس از اجرای طرح پیگیری معتادان ترک شده توسط مددکاران اجتماعی این عدد به 25 درصد است.
براتی از ارائه خدمات به معتادان پرخطری که تمایل به ترک اعتیاد ندارند خبر داد و بیان کرد: برای این دسته از معتادان مراکز گذری و سرپناه احداث شده است، در مراکز گذری ثابت و سیار خدمات بهداشتی، درمانی، ارائه محصولات بهداشتی و غذا در پاتوقهای معتادان ارائه میشود و در 108 مرکز سرپناه این معتادان متجاهر پرخطر خدمات دریافت میکنند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور افزود: این مسئله برای کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد از جمله بیماری ایدز، هپاتیت و بیماریهای مراقبتی ناشی از شیوه زندگی این افراد انجام میشود.
42 هزار مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده است
وی در خصوص ایجاد مراکز باشگاههای مثبت در استانها برای حمایت اجتماعی از بیماران مبتلا به HIV در در برنامه ششم، گفت: مبتلایان در این مراکز مورد حمایت میگیرد، این مرکز در روستای چنارمحمودی واقع در شهرستان لردگان بهصورت ویژه احداث شده است، همچنین در کشور 43 باشگاه مثبت وجود دارد و از 42 هزار بیمار شناسایی شده مبتلا به ایدز 5000 نفر تحت حمایت این باشگاهها قرار دارند.
براتی در خصوص ارائه خدمات پیشگیری از اعتیاد در محلات آلوده و پرخطر از این نظر، تصریح کرد: دستگاههای متعدد در این زمینه وظایفی دارند، برای پیشگیری از اعتیاد زنان و کودکان در این محلات طرح پازک اجرایی میشود، متاسفانه 500 محله آلوده به موادمخدر در کشور وجود دارد.
آمار بالای ابتلای معتادان متجاهر به کرونا
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در خصوص انتشار شایعهای مبنی بر اینکه معتادان به کرونا مبتلا نمیشوند، یادآور شد: معتادان بهعلت وجود نقص سیستم ایمنی در صورت ابتلا به کرونا وضعیت وخیمی پیدا میکنند، طبق بررسیهای صورت گرفته در بحث جمعآوری معتادان متجاهر از 31 هزار معتاد متجاهر که از آنها تست اعتیاد گرفته شد تست حدود 1070 معتاد مثبت اعلام شد که عدد بالایی است.
وی توضیح داد: در ایام کرونا در مرحله اول کمک پنج میلیون تومانی به مراکز تحت پوشش بهزیستی پرداخت و همچنین اجارهبهای مراکزی که در املاک سازمان بهزیستی مستقر بودند در این ایام بخشوده شد، همچنین حمایتها از مراکز ترک اعتیاد نیز وجود دارد، تعدادی از مراکز در این ایام تعطیل شدند که امیدواریم با تغییر وضعیت شهرها از قرمز به زرد و نارنجی مجددا این مراکز فعالیت خود را آغاز کنند.
انتهای پیام/