خبر سخنگوی وزارت بهداشت از پرداخت ۵۲ میلیون دلار برای پیش خرید واکسن
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در مورد پیش خرید واکسن، هم واکسن را باید تولید میکنیم هم باید در پیش خرید مشارکت میکردیم که مشارکت کردیم، از ۱۸۰ کشور که در کوواکس هستند برخی کشورهای ضعیف برخی متوسط هستند، کشورهای اروپایی هم هستند. ۸۴ کشور پیش پرداخت کرده اند از جمله ایران، ولی برخی کشورهای ضعیف پرداخت نمیکنند.
به گزارش مملکتآنلاین، سیما سادات لاری روز چهارشنبه در نشست خبری آنلاین از وزارت بهداشت گفت: طبق معیار سازمان بهداشت نتیجه تست پی سی آر معیار اعلام آمار کروناست. در تمام دنیا قرار این بوده این طور اعلام میکند. البته این تستها حدود ۴۰ درصد خطا دارند. افراد مثبت حتما بیمار هستند، اما افرادی که تست آنها منفی است ممکن است بیمار باشند.
وی گفت: اوایل کرونا سیستم ثبت آماری دقیق نداشتیم. همه دنیا دست پاچه بودند، ما هم در ایران کیت کمی داشتیم، در آمارها در مورد ابتلاها خیلی مانور نمیدهیم، تعداد ابتلاها افزایش پیدا کرده است خیلی از فوتیها ممکن است منظور نشده باشد. البته در منطقه بهترین سیستم ثبت آماری را داریم.
لاری گفت: در مورد آمارها حرف و حدیث زیاد است، ممکن است برخی از افرایش آمارها به علت بیماریهای مزمن و از جمله بیماریهای قلبی باشد، اما مردم از آرامستانها آمار را میتوانند بگیرند و شاید در برخی روزهایی که آمار زیاد است، موارد کلی فوتی و مشکوک و محتمل مرگ کرونا چهار رقمی شده باشد.
وی افزود: موارد محتمل و مشکوک را روزانه اعلام نمیکنم، اما این تعداد موارد قطعی مبتنی بر تست پی سی آر قاعدتا بیشتر است و بنای بر پنها کردن آمار نداریم و هر روز هم دقت و وسواس در آمارها بیشتر میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره آمار میزان ابتلای مجدد به کووید۱۹ گفت: در مقالات میزان ابتلای مجدد ۴ در ۱۰ هزار اعلام شد، اما آنچه شواهد ما نشان میدهد به نظر میرسد بیش از این میزان باشد، البته برخی هم گفته میشود در برخی افراد ویروس پنهان میشود و فرد ابتلای مجدد ندارد، در هر صورت در مورد اینکه افرادی که خفیف دچار بیماری میشوند تا چه مدت آنتی بادی دارند هنوز سوالاتی وجود دارد. به تازگی گفته میشود آنتی بادی در حافظه سلول میماند که این خبر خوبی است و اگر درست باشد میزان ایمنی افراد را بالا میبرد.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره واکسن کرونا گفت: در مورد وا کسن تولیدی ایران همچنان پروژه با دقت پیش میرود، شرکتهای مختلفی از جمله انستیتو پاستور، موسسه رازی و ستاد اجرایی فرمان امام در این زمینه پیشتاز هستند، هفت یا هشت شرکت دانش بنیان هم پیشتاز هستند چهار تای آنها در زمستان وارد فاز کارآزمایی بالینی میشوند. ممکن است تاخیری نسبت به برخی کشورها در زمینه تولید واکسن داشته باشیم، مساله مهم و حیاتی است که جنبههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی پیدا کرده است علاوه بر آن در برنامه در کووکس سهیم هستیم به دنبال پروژههای مشترک با برخی کشورها از جمله هند هم در تولید واکسن هستیم.
پرداخت ۵۲ میلیون دلار برای پیش خرید واکسن
وی گفت: برای دسترسی به واکسن کووکس باید ۵۲ میلیون دلار پرداخت کنیم البته با این اعتبار حداکثر میتوانیم ۱۰ درصد جمعیت کشور را واکسینه کنیم و احتمالا حدود ۱۰ درصد جمعیت را هم بتوانیم با پروژه مشترک با هندوستان واکسینه کنیم.
لاری گفت: در هر صورت برای واکسیناسیون مردم کشور بیش از هم به پروژه تولید در داخل متکی هستیم. احتمالا اوایل زمستان کارآزمایی بالینی اول واکسن روی ۱۰۰ نفر انجام میشود. نباید سمیت داشته باشد افرادی که انتخاب میشوند از نظر جنسیت، شرایط جسمی باید شرایط خاصی داشته باشند و تست کرونای آنها مثبت نباشد و خیلی و علمی کار پیش میرود و عجلهای در کار نیست.
وی افزود: برخی کشورها مثل آمریکا در کووکس نیستند، اما احتمالا واکسن آنها در برنامه کووکس سازمان بهداشت جهانی عرضه میشوند؛ سازمان بهداشت جهانی به دنبال توزیع عادلانه واکسن است و هزینه واکسن برای کشورهای فقیر، متوسط و پولدار متفاوت خواهد بود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در مورد پیش خرید واکسن، هم واکسن را باید تولید میکنیم هم باید در پیش خرید مشارکت میکردیم که مشارکت کردیم، از ۱۸۰ کشور که در کوواکس هستند برخی کشورهای ضعیف برخی متوسط هستند، کشورهای اروپایی هم هستند. ۸۴ کشور پیش پرداخت کرده اند از جمله ایران، ولی برخی کشورهای ضعیف پرداخت نمیکنند.
وی افزود: ۵۲ میلیون دلار برای پیش خرید واکسن باید پرداخت کنیم. رئیس جمهوری هم پیگیر هستند و اگر این واکسن به دست ما برسد میتواند ۱۰ درصد جمعیت کشور را پوشش میدهد. البته در مورد واکسن هنوز معلوم نیست چقدر ایمنی ایجاد میکند، چند ماه بعد باید دوزهای بعدی را بزنیم فعلا دو دوزه است باید بعد از ۲۸ روز دوز بعدی را بزنیم، بحثهای جدی زیادی وجود دارد که در تولید و اکسن ایرانی باید دقت بیتشری به خرج دهیم.
لاری گفت: تاکید ایران برای تهیه وا کسن از خارج روی کووکس و برخی کشورها مثل هند با پروژههای مشترک است. با آمریکا به طور مستقیم ارتباطی برای خرید واکسن نداریم.
وی افزود: تاکید اصلی روی تولید واکسن در داخل است، اگر بخواهیم واکسنی را از خارج وارد کنیم باید تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را داشته باشد، اما برای مصرف داخلی واکسن ایرانی فقط سازمان غذا و دارو باید تایید کند.