جهانپور ماجرای کارآزمایی بالینی داروها برای یافتن درمان موثر کرونا را تشریح کرد
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتشار پیامی در فضای مجازی ماجرای کارآزمایی بالینی همبستگی در پی یافتن درمانی موثر برای بیماری کووید ۱۹ که توسط سازمان جهانی بهداشت راه اندازی شده بود را تشریح کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، کیانوش جهانپور با نتشار پیامی در صفحه توییتری خود نوشت:
کارآزمایی بالینی همبستگی (Solidatory) در پی یافتن درمانی موثر برای کووید ۱۹ توسط سازمان جهانی بهداشت راه اندازی شده و یکی از بزرگترین مطالعات درمان این بیماری در دنیاست که تقریباً ۱۲۰۰۰ بیمار را در ۵۰۰ بیمارستان در بیش از ۳۰ کشور جهان ثبت نام کرده و ایران نیز در آن حضور چشمگیر و موثری دارد.
در پیش نویس ارزیابی ۶ ماهه اول این مطالعه بر خلاف برخی مطالعات دیگر در اروپا و آمریکا آمده است که "به نظر میرسد داروهای رمدسیویر، لوپیناویر، هیدروکسی کلروکین و اینترفرون تاثیری اندک روی مبتلایان به کووید ۱۹ و کاهش میزان مرگ و میر آنها دارد".
انتشار این پیش نویس در ۲۴ مهر، واکنش شرکت آمریکایی گیلئاد سازنده داروی رمدسیویر را درپی داشت. با فاصله اندکی سازمان غذا و داروی آمریکا FDA این دارو را بر اساس مطالعات بالینی ارائه شده از سوی شرکت سازنده، برای درمان کرونا تایید کرد. این تایید زودهنگام البته از سوی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت WHO مورد انتقاد واقع شده است. شرکت گیلئاد بیانیهای داده که این دارو در آمریکا تایید شده و برای استفاده موقت در درمان کووید ۱۹ در بیش از ۵۰ کشور تایید یا مجاز شد.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت نوشت: همزمان عدهای در ایران هم خیلی اتفاقی با فرافکنی مطالعهای که با مشارکت گسترده جمهوری اسلامی ایران لااقل تا این لحظه در اثر بخشی این دارو تشکیک کرده را زیر سوال میبرند.