زالی: نیازمند مداخلات جدی تر برای کنترل کرونا هستیم
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه حدود ۴۲ درصد بیماران کرونایی بدحال کشور در تهران مراقبتهای درمانی را دریافت میکنند، بر لزوم اعمال محدودیتهای بیشتر و عمیق تری در استان تهران تاکید کرد.
به گزارش مملکتآنلاین، علیرضا زالی درباره وضعیت کرونای تهران توضیح داد: در ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر ۸۵۲ بیمار جدید با تشخیص کرونا بستری شده اند که سهم بیمارانی که به خاطر وخامت حالشان نیاز به بخش مراقبتهای ویژه داشته اند بالغ بر ۱۷۰۰بیمار بوده است.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران افزود: متاسفانه تعداد تختهای اشغال شده برای بیماران کرونایی در استان تهران امروز از مرز ۶ هزار تخت گذشت و قریب به ۶هزار و ۱۰ بیمار در تختهای تخصیص یافته به بیماران کرونایی بستری هستند.
زالی افزود: از این ۶ هزار و ۱۰ تخت، ۱۷۰۰ تخت مربوط به بیمارانی است که در بخشهای مراقبتهای ویژه هستند.
وی یادآور شد: پیش بینی میکنیم بالغ بر ۴۲ درصد بیماران بدحال کشور در حال حاضر در استان تهران مراقبتهای درمانی را دریافت میکنند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰۰ بیمار بستری از بیمارستان ترخیص شده اند، گفت: یعنی کماکان در حالت یک تراز منفی هستیم.
زالی از تغییر در میزان مراجعان سرپایی خبر داد و گفت: بالغ بر۶هزار بیمار جدید به صورت سرپایی به بخش درمانی دولتی مراجعه کرده اند، البته تعداد بیمارانی که با علائم کرونایی به بخش خصوصی مراجعه کرده اند در این آمار وجود ندارد و این آمار فقط مربوط به بخش دولتی است.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۴ هزار نفر نیزبه مراکز مراقبت سلامت ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته مراجعه کرده اند، گفت: معمولا مراجعان به این بخش از علائم خفیف تری برخوردار هستند، بنابر این بالغ بر ۱۰ هزار بیمار در ۲۴ ساعت گذشته نیز در بخش سرپایی بهداشت و درمان مراجعه کرده اند که بخش اعظمی از آنها با درمان سرپایی و توصیههای لازم توسط پزشکان معالج ترخیص شدند.
زالی افزود: آنچه که بسیار مهم است این است که در افرادی که با علائم بالینی به ما مراجعه میکنند و، چون ما در حال حاضر با اپیدمی مواجهیم، اولین تشخیص و ظن ما ابتلای فرد به کروناست.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران علائم تنفسی، تب، درد عضلانی به خصوص اگر همراه با تغییر وضعیت بویایی و چشایی باشد، احساس خستگی و کاهش رمق، سردردهای شدید را از علائم بارز بیماری کرونا عنوان کرد و گفت: در مواردی که علائم بالینی ما را رهنمون میکند به سمت تشخیص بیماری کرونا، نیازی به تست پی سی آر نیست و ضرورتی نسبت به انجام این تست وجود ندارد.
زالی افزود: افرادی که تست پی سی آر آنها مثبت است و یا با علائم بالینی مذکور مواجه اند، حتی بدون تست تشخیص کرونا باید دو هفته قرنطینه را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در تهران با حجم قابل توجهی از خوشههای ابتلای خانوادگی مواجه هستیم، گفت: شاید در پیک اول و دوم با این پدیده کمتر رو به رو بودیم، اما در حال حاضر در بسیاری از موارد پدر، مادر خانواده همراه با فرزندان به ما مراجعه میکنند و این نشان میدهد که اگر فردی دارای علائم گفته شده و یا تست پی سی ار مثبت است، باید خیلی جدیتر بحث ایزولاسیون را رعایت کند.
زالی با بیان اینکه در حال حاضر خانوادهها بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند، ایزولاسیون را راه حل مناسبی برای قطع این چرخه عنوان کرد.
وی ادامه داد: محدودیتهایی که در تهران اعلام شده و در گروه سه و چهار قرار دارد، هفته آینده نیز ادامه خواهد داشت و برداشت تحلیلی ما در سه هفته اخیری که این محدودیتها اعمال شد این است که حجم مداخلات محدود شوندهای که ما اعمال کردیم تا کنون تاثیر چندانی در فرآیند تقلیل بیماری ندارد و روی شاخصهای بستری و مرگ و میر هم تاثیر چندانی ندارد.
زالی افزود: بخشی از این موضوع به این خاطر است که محدودیتها به اندازه کافی رعایت نشده است و به نظر میرسد که ما نیازمند به مداخلات جدیتر و با دامنه و عمق بیشتری هستیم و شرایطی که در شهر میبینیم چندان تفاوتی با قبل از محدودیتها ندارد و نشان میدهد این محدودیتها تاثیر چندانی در تغییر فرایند بیماری در فرایند تقلیل بیماری ندارد.
وی فزود: به همین دلیل ما در حال بررسی این موضوع هستیم که چه محدودیتهایی در این زمینه مورد اعمال قرار بگیرد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه هنوز محدودیتهای جدیدی در تهران اعمال نشده یادآور شد: محدودیتهای هفتههای گذشته کماکان ادامه دارد، از امروز در معابر شاهد حضور پررنگتر نیروی انتظامی هستیم و با قول مساعدی که عزیزان نیروی انتظامی داده اند قرار شد اعمال مداخلات مربوطه با ابعاد بیشتری در کشور و از جمله در تهران پیگیری شود.
زالی با اشاره به جلسه امروز ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، از برگزاری جلسه دیگری در روز شنبه با حضور فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهان ارشد نیروی انتظامی، معاونان بهداشتی دانشگاهها و مسئولان بخشهای حقوقی و قضایی تهران خبر داد گفت: این جلسه در زمینه اعمال بیشتر مواردی که جنبه نظارتهای تلفیقی دارد، خواهد بود تا بتوانیم موثرتر عمل کنیم.