قالیباف: اقتصاد سلامت دچار اشکال جدی است
رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه اقتصاد سلامت دچار اشکال جدی است، تصریح کرد: در این رابطه مسائلی مانند بیمه و مدیریت و هزینه بیمارستان از یک طرف و جود دارد و بخش دیگر آن هم مردم هستند که باید در حوزه اقتصاد سلامت به این ابعاد پرداخته شود.
به گزارش مملکتآنلاین، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدارِ رئیس و معاونان سازمان نظام پزشکی رئیس و معاونان سازمان نظام پزشکی با تبریک فرا رسیدن روز پزشک به جامعه پزشکی و کادر درمان، گفت: پزشکان در شرایط سخت بسیار تأثیرگذار هستند و برای نجات جان انسانها، جان خود را به خطر میاندازند؛ در زمان جنگ مشکلات و کمبودهایی را از نظر تجهیزات و امکانات داشتیم، اما خدمتی که جامعه پزشکی به تأمین امنیت روحی و روانی رزمندگان کرد، هیچ بخش دیگری نتوانست این نقش را در جنگ ایفا کند.
رئیس مجلس افزود: در حوزه کرونا، تصاویری را میبینیم که با رزمندگان مقایسه میشوند، اما بهتر است تصاویر فعلی با همان قشر رزمندهای که در جنگ بودند مقایسه شود؛ تصاویر زیبای زیادی از جامعه پزشکی در جنگ داریم که بینظیر هستند.
قالیباف ادامه داد: بسیاری فکر میکردند جامعه پزشکی مرفه و بیدرد است، اما کرونا نشان داد پزشکان امروز همان پزشکانی هستند که در دهه 60 در زمان جنگ حضور داشتند و به کشور خدمت میکردند.
وی با انتقاد از اینکه اقتصاد سلامت دچار اشکال جدی است، تصریح کرد: در این رابطه مسائلی مانند بیمه و مدیریت و هزینه بیمارستان از یک طرف و جود دارد و بخش دیگر آن هم مردم هستند که باید در حوزه اقتصاد سلامت به این ابعاد پرداخته شود؛ میطلبد اگر در این زمینه پیشنهادی برای رفع مشکلات وجود دارد، به مجلس منعکس شود تا بتوان آنها را سامان داد، البته بخشی از مشکلات مربوط به نوع مدیریت است و دچار آشفتگی مدیریتی در بخشهایی از کشور هستیم در واقع در برخی موارد مشکل نبود امکانات و بودجه نیست، به عنوان مثال میتوان به تعدد بیمهها و صندوقهای بازنشستگی اشاره کرد.
رئیس مجلس با یادآوری اینکه عدم شفافیت و تضاد منافع، مشکلات جدی در بخشهای دولتی و سازمانهای غیردولتی ایجاد کرده است، گفت: یک بخش این مشکلات نیاز به قانونگذاری و تنقیح و اصلاح قوانین دارد و امروز پس از 40 سال این نوع مدیریت پذیرفته شده نیست و نباید به این سبک عمل شود و باید در حوزه تقنینی و نظارتی مشکلات را به نوعی حل کرد و این موارد جزو دغدغههای ما در مجلس است.
قالیباف ادامه داد: نامهای را به همه مراکز دولتی و غیردولتی ارسال و تأکید کردیم که مسائل را براساس اولویت به ما منعکس کنند تا در برنامه 4 ساله مجلس آنها را مدنظر قرار دهیم.
رئیس مجلس با تأکید بر ضرورت در اولویت قرار گرفتن موضوع پیشگیری و بهداشت افزود: باید به پیوست سلامت در تمامی امور توجه شود و مجموعه پزشکی آن را در جامعه به فرهنگ تبدیل کنند و اگر در این رابطه نیاز به وضع قانون داشته باشد، ما حمایت میکنیم و فرهنگسازی در مورد موضوع پیوست سلامت باید مورد توجه جدی قرار گیرد و یکی از ضروریات است.
وی یادآور شد: جامعه پزشکی بدون ایراد نیست و روح حاکم بر جامعه پزشکی روحی است که در جبههها دیدیم؛ همیشه و در همه حال به جامعه پزشکی توجه کردهام، زیرا سلامت جامعه را دنبال میکنند و امروز هم وظیفه خود میدانم از این صنف حمایت کنم.
قالیباف درباره پیشنهاد رئیس سازمان نظام پزشکی مبنی بر ایجاد مرکز همایشهای علمی گفت: در زمان حضورم در شهرداری ایجاد این مرکز مورد توجه قرار گرفت، زیرا به توریسم، اقتصاد، منزلت و چهره بینالمللی شهر کمک میکند و میتوان با همکاری سازمان نظام پزشکی، شهرداری و مجموعه پزشکی نسبت به انجام این کار اقدام کرد.
رئیس مجلس ادامه داد: مرکز همایش را باید با نگاه افق بلند ایجاد کرد و دغدغه ما هم ایجاد این مرکز است.
محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی در این نشست با بیان اینکه حرفه پزشکی حرفهای بسیار دشوار است، گفت: دانشجویان پزشکی باید دوره 7 ساله را بگذرانند و پس از طی 7 سال هم محدودیتهایی برای این رشته وجود دارد.
وی با بیان اینکه بیش از 6 هزار پزشک مبتلا به کرونا و 160 پزشک بر اثر کرونا شهید شدهاند، گفت: فداکاریهای پزشکان زیاد است و پای کار ایستادهاند، میطلبد مانند زمان جنگ حمایت مناسبی از آنها شود و بهطور قطع اگر عزم ملی در دستگاهها از جمله قوهمقننه برای حمایت و پشتیبانی از این قشر انجام نشود، داستان کرونا ادامه خواهد داشت و ممکن است تداوم آن خسته شدن و عدم حضور پزشکان و کادر درمان را در پی داشته باشد.
رئیس سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: کادر درمان خستهاند و کشش ندارند و تقاضا داریم با تصویب قوانین حمایتی و فوری انگیزههایی را در آنها ایجاد کرد و برای ادامه کار حمایت شوند؛ همچنین رفع مشکلات مربوط به اقتصاد سلامت باید مورد توجه قرار گیرد زیرا در این حوزه روز به روز فاصله تورم و شرایط اقتصادی با تعرفهها و هزینههای تمام شده در حوزه خدمات سلامت بیشتر میشود.
ظفرقندی یادآور شد: براساس بند 8 ماده یک قانون بیمه همگانی، قیمت تمام شده باید محاسبه شود، اما سالهاست انجام نمیشود و تقاضا داریم در شرایط کرونا حمایت ویژهای از ما در رابطه با بحث بیمه و مسائل اقتصاد سلامت انجام و همچنین در مورد ایجاد مرکز همایشهای ملی براساس استانداردهای بینالمللی حمایتهای لازم انجام شود.