وزیر علوم: محدودیت‌ فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان را می‌شناسم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با زحمات و محدودیت‌های دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی آشنا هستم، آن را می‌بینم و می‌شناسم.

وزیر علوم: محدودیت‌ فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان را می‌شناسم

به گزارش مملکت‌آنلاین، منصور غلامی بعد از ظهر دوشنبه در آیین اختتامیه جشنواره ملی رویش دانشگاهی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: بیماری غیرمنتظره و در نوع خود کم نظیرکرونا جامعه بشری از جمله کشور ما را درگیر خودش کرد؛ این بحران در واقع سختی و اتفاقی است که آن را دوست نداریم؛ در این زمینه ما و دنیا ابتکارات، دستاوردها و اقداماتی داشتیم که شاید در شرایط عادی به آن دست نمی زدیم.

وی با بیان اینکه در آینده نباید به مجموعه هایی از افراد محصور در سالن ها قانع شویم، افزود: نباید به تعداد صندلی های یک سالن هم اکتفا کنیم و باید هر نوع برنامه ای با برنامه مشارکت دادن جمعیت زیادی در کشور همراه باشد.

وزیر علوم در ادامه با اشاره به قابل لمس بودن محدودیت های دانشجویان در فعالیت های فرهنگی، تاکید کرد: به عنوان فردی که سال ها در محیط دانشگاه به عنوان معلم و مسوول فعالیت داشتیم، با زحمات و محدودیت های دانشجویان در فعالیت های فرهنگی آشنا هستم، آن را می بینم و می شناسم؛ فعالیت در گروه های دانشجویی اکثر دانشگاه ها  وقت گذاشتن و از زمان تحصیل و درس، وقت صرف کردن برای این امور است.

غلامی با بیان اینکه دانشجویان فعال در دانشگاه ها خارج از دانشگاه هم موفق بوده اند، افزود: توفیقی که از طریق این تجربه، همکاری ها و ارتباطاتی که بین دانشجویان با خودشان و استادان همچنین نهادهای خارج از دانشگاه شکل می گیرد، سرمایه توفیق و اثرگذاری آنها در جامعه هم بوده، هست و خواهد بود.

وی ادامه داد: این وقت و انرژی که دانشجویان صرف می کنند برای آینده کشور ارزشمند و آنان را در صحنه های عملی و تاثیرگذار حفظ می کند.

غلامی تاکید کرد: گشایش ها در سختی ها است و چه بسا سختی هایی که از آن راضی نیستیم اما برای همه خیر است؛ جمع های فعال دانشجویان دنیا در حوزه های اجتماعی بیشتر از جمع شان در حوزه های فناوری و دانشی است.
وی با اشاره به ویژگی کانون ها، اظهار داشت: کانون های فرهنگی دانشجویی، علایق و سلایق دانشجویان را کنار دانش و تجربه آنها قرار می‌دهد و به کار می گیرد؛ کانون ها بذرها و هسته های اولیه شکل گیری مجموعه های مردم نهاد هستند.
به گفته وزیر علوم، یکی از دستاوردهایی که در دهه های اخیر در کشور داشتیم افزایش تعداد سمن‌ها یا سازمان های مردم نهاد در کشور است که بسیار تاثیرگذار بودند؛ تمرینی که دانشجویان در کانون ها انجام می دهند هسته های علمی تجربه حضور در این سازمان های مردم نهاد است.

وی گفت: این ارتباط و انتقال از این فضا به فضای دوم، ارتباط علمی و حفظ آن را به دنبال دارد؛ دانشجویی که در کانون فرهنگی، هنری، علمی و اجتماعی کار می کند تجربه نگاه علمی به فعالیت ها در حوه های اجتماعی را هم باید با خود ببرد و در جایی که مثمرثمر است از آن بهره بگیرد.  
غلامی همچنین با اشاره به عدم حضور دانشجویان در دانشگاه ها، خاطرنشان کرد: دیدن صندلی‌های خالی و عدم حضور فیزیکی دانشجویانی که دیدار چهره به چهره شان ارزشمند است، ما را اندوهگین می کند.
وی تصریح کرد: هر روز دعا می‌کنیم همچنان به عنوان معلم یا مسوول شاهد حضور دانشجویان در دانشگاه باشیم؛ هرچند این ارتباط قطع نشده است و با وجود کاستی ها آموزش ادامه دارد.

منبع: تسنیم

ارسال نظر