رای گیری شورای امنیت درباره قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
رای گیری مجازی شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران آغاز شده است.
به گزارش مملکتآنلاین ، خبرگزاری رویترز بامداد امروز جمعه، ۲۴ مرداد، گزارش داد که رای گیری شورای امنیت درباره قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران آغاز شده است.
این رای گیری به صورت مجازی برگزار میشود و نتیجه آن روز جمعه به وقت محلی در جریان یک نشست شورای امنیت اعلام خواهد شد.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست مینویسد: احتمالا این قطعنامه ۹ رای لازم را در میان ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل کسب نخواهد کرد تا به مرحله وتو برسد.
«کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل، طی اظهاراتی ضمن درخواست از کشورها برای دادن رای مثبت به این قطعنامه، گفت که کشورهای اروپایی نظراتی را در این زمینه دارند.
کرافت در مصاحبه با خبرگزاری «آسوشیتد پرس»، گفته است: «آمریکا فضا را برای مذاکره با فرانسه و انگلیس و آلمان و همچنین روسیه و چین درباره این موضوع باز گذاشته است.»
نماینده آمریکا در سازمان ملل در پاسخ به سوالی که درباره پیشنهادهای کشورهای اروپایی پرسیده شده، میگوید: آنها به یک تمدید ۶ ماهه اشاره کردند، آنها درباره تمدید یک ساله تحریم تسلیحاتی ایران سخن گفتند، آنها به موارد دیگری نیز اشاره کرده اند، اما تاکنون هیچ بیانیه مکتوبی از آنها دریافت نشده است.
تحریم تسلیحاتی ایران بر اساس توافق هسته ای، در مهر ماه سال جاری منقضی میشود اما دولت آمریکا که در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه توافق مذکور را ترک کرد، خواهان تمدید این تحریم هاست و تهدید کرده در صورت عدم موفقیت در شورای امنیت، بر اساس یکی از بندهای برجام، همه تحریمهای لغو شده براساس برجام را علیه ایران مجددا اعمال میکند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی با عنوان «تلاش ساده آمریکا برای جلب حمایت بیشتر با هدف تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در مورد قطعنامه جدید ضد ایرانی «واشنگتن» نوشت «موفقیت آمریکا بعید به نظر میرسد.»
این گزارش میگوید «اگرچه احتمال حمایت بیشتری در میان ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل از قطعنامه جدید آمریکا در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که روز سه شنبه به این شورا ارائه شد، وجود دارد، با وجود این غلبه واشنگتن بر مخالف قدرتهای دارای حق وتوی روسیه و چین بعید به نظر میرسد.»
رویترز که متن قطعنامه جدید را رویت کرده، گزارش داده «متن جدید تنها دارای چهار بند است که تحریمهای تسلیحاتی ایران را تا زمان تصمیم گیری نهایی شورای امنیت و تاکید بر ضرورت این اقدام برای حفظ صلح و امنیت جهانی، تمدید میکند.»