زمان پرداخت وام ودیعه مسکن مشخص شد
معاون وزیر راه وشهرسازی گفت وزارت راه و شهرسازی پرداخت وام ودیعه مسکن را تحت عنوان پروژه اجاره داری حرفه ای دنبال می کند.
به گزارش مملکتآنلاین، محمود محمودزاده با بیان اینکه متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن که در دو مرحله گذشته ثبت نام کرده اند امکان ویرایش اطلاعات خود را تا اطلاع ثانوی خواهند داشت،گفت: بسیاری از متقاضیانی در دو مرحله گذشته ثبت نام کرده اند و هم اکنون اطلاعات آنها در سامانه در دست بررسی است.
او ادامه داد: متقاضیان می توانند تا زمانی که وزارت راه و شهرسازی اطلاعات آنها را بررسی نکرده و به بانک مسکن جهت بررسی نهایی ارسال نکرده است میتوانند اطلاعات خود را در صورت مشکل ویرایش کنند.
امکان ویرایش اطلاعات مسکن ملی همچنان ادامه دارد
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی یاد آور شد: امکان ویرایش اطلاعات ثبت نام کنندگان تا زمانی که اطلاعات متقاضیان تایید نهایی شود وجود دارد و متقاضیان جهت بررسی و یا ویرایش اطلاعات نگران نباشند.
محمود زاده با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی برنامه ای برای ثبت نام مرحله سوم طرح اقدام ملی مسکن ندارد، گفت: هنوز واجدان شرایط و یا حذف شدگان ثبت نام کنندگان به صورت کامل ساماندهی نشده اند و به جمع بندی نهایی طی دو مرحله گذشته نرسیده ایم.
وی تاکید کرد: وزارت راه وشهرسازی تا اطلاع ثانوی برنامهای برای ثبت نام مرحله سوم ندارد اما تلاش می شود در صورت ساماندهی متقاضیان در دو مرحله گذشته اقدامات لازم در جهت ثبت نام مرحله سوم صورت گیرد.
او با بیان اینکه در مرحله اول ۲۳۲ هزار نفر ثبت نام کرده اند اظهار کرد: مهلت زمانی لازم به متقاضیان جهت اعتراض به تایید نشدن داده شده بود و از این تعداد ۱۳۵ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند همچنین در مرحله دوم ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن ۵۴۲ هزار نفر ثبت نام انجام شده بود که از این تعداد ۲۳۸ هزار نفر واجد شرایط بودند.
معاون وزیر راه وشهرسازی یاد آور شد: به دلیل شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از تجمع مردم در امکان شلوغ بخشی از ثبت نام در مرحله دوم از از طریق پیامک بود که در بازه زمانی تعیین شده بیش از ۸۱۲ هزار نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۰۷ هزار نفر اطلاعات خود را تکمیل کرده و به سامانه جهت بارگذاری اطلاعات مراجعه کردند.
محمود زاده تصریح کرد: از این ۱۰۷ هزار و ۴۳ نفر واجد شرایط بودند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه اتمام پروژه های طرح اقدام ملی مسکن منوط به تکمیل آورده متقاضیان و همچنین فعالیت سازندگان و انبوه سازان است افزود: واحدهای مسکن ملی را دولت نمی سازد بلکه با در اختیار گذاشتن اراضی و واحدهای مسکونی انبوه سازان و سازندگان این واحدها را ساخته و به بهره برداری می رسانند.
محمود زاده یاد آور شد: برای تکمیل هر چه سریعتر طرح واحدهای مسکن ملی باید متقاضیان آورده های خود را به موقع واریز کنند و در صورتی که آورده از سوی متقاضیان تکمیل نشود برای اجرای آن با مشکل مواجه می شویم و سرعت اجرا را هم کاهش می یابد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: یک سال و سه ماه زمان متوسط زمان اجرای طرح اقدام ملی مسکن است که از نظر فنی و اجرایی باید متقاضیان همکاری های لازم را در تکمیل آورده انجام دهند.
معاون وزیر راه وشهرسازی به آورده اولیه متقاضیان در جهت اجرای پروژه هم اشاره کرد و گفت : آورده اولیه برای متقاضیانی که واجد شرایط شناخته شدهاند ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان است و قیمت تمام شده ساخته هر واحد مسکونی دو نیم تا سه میلیون تومان بسته به شرایط منطقه و شهر دارد.
محمود زاده اظهار کرد: از همان ابتدا اعلام کردیم که قیمت تمام شده ساخت واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی مسکن قیمت تمام شده است ممکن است در بسیاری از شهرها با توجه به افزایش قیمت در مصالح ساختمانی قیمتها تغییر کند اما طبق قراردادی که با متقاضیان منعقد می شود مبلغ واحدهای طرح اقدام ملی بر اساس قیمت تمام شده ساخت است.
محمودزاده درباره آخرین وضعیت ساخت واحدهای مسکن استیجاری هم گفت: برنامه ای با شهرداری ها برای ساخت مسکن استیجاری نداریم بلکه هدف ما آن است که بتوانیم طرح اجاره داری حرفهای را در دستور کار خود قرار دهیم.
محمود زاده بیان کرد: اصلاح آییننامه اجارهداری حرفه ای در هفته گذشته به تصویب هیئت دولت رسید و آیین نامه این طرح هم برای کنترل بازار اجاره در حال نهایی شدن است و امسال سعی خواهیم کرد آن را به مرحله عملیاتی برسانیم.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی یاد آور شد: در این طرح شهرداری ها و یا هر دستگاهی می تواند ورود پیدا کند و دستگاه ها اراضی خود را در اختیار سازندگان جهت ساخت واحدهای مسکونی اجاره ای قرار می دهد و سازندگانی که رزومه خوبی در گذشته داشته اند می توانند با استفاده از این اراضی واحدهای مسکونی را جهت اجاره بسازند.
محمود زاده به بورس مسکن هم اشاره کرد و گفت: فروش از طریق بورس در اختیار وزارت اقتصاد است که این للاقدام در راستای ایجاد رقابت در بین دستگاههای مختلف انجام می شود و وزارت راه وشهرسازی در این زمینه برنامه ای ندارد.
اسلامی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی با ایجاد صندوقهای زمین و ساختمان و فروش اوراق سلف وارد بازار بورس در حوزه مسکن میشود.
او تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی از طریق افزایش تولید و همچنین همکاری با دستگاه های مرتبط در شهرهای مختلف همکاریهای خوبی را در حوزه بازار مسکن خواهد داشت.
معاون مسکن و ساختمان همچنین درباره اخذ مالیات از خانه های خالی هم گفت: خوشبختانه سازمان امور مالیاتی در این زمینه همکاریهای بسیار خوبی داشته است و وزارت راه و شهرسازی با در اختیار قرار دادن سامانه املاک و مستغلات این اقدام را آغاز کرده.
محمود زاده اضافه کرد: تا چند هفته آینده وزارت راه و شهرسازی زیرساخت های لازم را در بحث مالیات فراهم میکند و در اخیر این اقدام اولویت با کلانشهرها است و صدور قبض هم از طریق سازمان انجام می شود.
محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه بازار مسکن تابع عرضه و تقاضا در کشور است، افزود: قیمتهای این بازار با توجه به شرایط اقتصادی که در کشور وجود دارد تعیین میشود و با توجه به آنکه هم اکنون قیمتهای ارز و سکه در نوسان است بنابراین قیمت مسکن هم متناسب با نرخ تورم تغییر میکند.
محمود زاده اضافه کرد: بعید است قیمت مسکن بعد از اتمام کرونا بیش از نرخ تورم عمومی کشور افزایش یابد و ما با توجه به آنکه در حال برنامه ریزی برای ساخت واحدهای مسکونی در قالب طرح اقدام ملی مسکن هستیم بنابراین سعی خواهیم کرد بخشی از نیاز مسکنی این حوزه را پاسخ دهیم.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی به نقش وتا ثیر گذاری بازارهای موازی در قیمت مسکن اشاره کرد و گفت: نمیتوان پیش بینی دقیق و قابل قبولی برای بازار مسکن در روزهای پسا کرونایی کرد، اما این موضوع را میتوان با قاطعیت اعلام کرد که ما افزایش جهشی در قیمتهای این واحدها نداریم.