پیام ظریف در سالروز قتل عام مسلمانان بوسنی
وزیر امور خارجه کشورمان در سالروز قتل عام مسلمانان بوسنی به دست نیروهای صرب در میان سکوت مدعیان حقوق بشر، طی پیامی توئیتری به کشورهای اروپایی و سازمان ملل متحد هشدار داد که از این فاجعه درس بگیرند و در انجام وظایف انسانی خود کوتاهی نکنند.
به گزارش مملکتآنلاین، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه در بیست و پنجمین سالروز آغاز کشتار مسلمانان بوسنی به دست نظامیان صرب (نسلکشی سربرنیستا)، به کشورهای اروپایی و سازمان ملل متحد هشدار داد که فاجعه نسلکشی سربرنیستا باید درسی برای آنها باشد تا در برابر چنین اتفاقاتی سکوت نکنند.
وزیر امور خارجه کشورمان در بیست و پنجمین سالروز فاجعه سربرنیتسا، در تویئتر نوشت: «25 سال پیش در چنین روزی نسلکشی سربرنیستا آغاز شد، در حالی که کشورهای اروپایی حتی در انجام ابتداییترین وظایف خود را [برای جلوگیری از کشتار مسلمانان بوسنی] ناکام ماندند.»
ظریف افزود: «ربع قرن بعد از آن حادثه، کشورهای اروپایی گرفتار همان بیعرضگی هستند. ناکامی سازمان ملل در واکنش نشان دادن در زمان آن حادثه -که مسئولیت آن برای همیشه بر گردن این مرجع جهانی میماند- باید درسی برای امروز باشد.»
جنگ بوسنی یکی از فجایع بشری قرن بیستم به شمار میرود که طی آن، نسلکشی مسلمانان در اروپا از سوی قدرتهای بینالمللی آغاز شد و صربها عامل اصلی این کشتار بودند.
این نبرد خانمانسوز از پنجم آوریل 1992 آغاز شد و تا 14 دسامبر 1995 ادامه یافت و طی آن بیش از 100 هزار نفر جانشان را از دست دادند، جنگی که به قتلعام گسترده مسلمانان غیرنظامی، در دست گرفتن کنترل نیمی از کشور توسط صربستان و امکان وتوی سیاستهای ملی در بوسنی انجامید.
یکی از اتفاقات تلخ جنگ بوسنی، کشتار «سربرنیتسا» است که در 11 جولای 1992 اتفاق افتاد و طی آن نیروهای صرب بیش از 8 هزار نفر از ساکنین بوسنیایی شهر مسلماننشین سربرنیتسا را قتلعام کردند.
قتلعام مسلمانان بوسنی به دست نیروهای صرب، دومین نسلکشی بزرگ در اروپا پس از جنگ دوم جهانی محسوب میشود.