زنگنه: تسلیم تحریم ها نمی شویم؛ توجه به میدان های نفتی مشترک یک ضرورت است
وزیر نفت گفت: ما قرار نیست جلوی تحریم ها تسلیم شویم و هیچ وقت هم تسلیم نخواهیم شد.
به گزارش مملکتآنلاین، بیژن زنگنه وزیر نفت در مراسم امضای قرارداد میدان نفتی یاران که صبح امروز (شنبه) برگزار شد، گفت: ما باید تولیدات خود را با توجه به تحریم های ظالمانه افزایش دهیم، تحریمهای غرب مانع از ورود فناوری و سرمایه شرکتهای بینالمللی به عرصه توسعه صنعت نفت شده است، اما لحظهای توقف جایز نیست و باید توسعه را با تکیه حداکثری بر توان داخلی ادامه داد.
او ادامه داد: ما قرار نیست جلوی تحریم ها تسلیم شویم و هیچ وقت هم تسلیم نخواهیم شد، به طوری که میدان های مشترک برای ما یک ضرورت است و باید به آن ها توجه ویژه کرد.
وزیر نفت تصریح کرد: همه میدانهای نفتی و گازی مشترک ایران تا پایان این دولت به سامان میرسند.
زنگنه گفت: امروز روز خوبی برای صنعت نفت ایران است که قراردادی را برای تکمیل توسعه یک میدان مرزی و مشترک امضا میکنیم.
تولید مواد اولیه کلیه ضدعفونیکنندهها در پتروشیمیها و پالایشگاهها
او اضافه کرد: مردم ما به دلیل تحریم و همینطور شیوع کرونا، شرایط سختی را میگذرانند. ما در صنعت نفت تلاش میکنیم برای بهبود این وضع کمک کنیم. مواد اولیه کلیه شویندهها و ضدعفونیکنندهها در پتروشیمیها و پالایشگاهها تولید میشود و دستور دادهایم تولید این مواد در اولویت تولید قرار گیرند.
زنگنه ادامه داد: مطلب مهم دیگر، اشتغال مردم است. درست است تولید ما امروز به دلیل تحریمها کم است، اما باید ظرفیت را بالا ببریم که هر زمان لازم شد سهممان را احیا کنیم. ما در هیچ شرایطی تسلیم نمیشویم. ظرفیتسازی کاری استراتژیک در صنعت نفت است.
امسال و سال آینده ۲ پالایشگاه تکمیل میشوند
او بیان کرد: میادین مشترک همیشه برای ما یک ضرورت و اصل بوده است. خوشبختانه در میدان پارس جنوبی با حداکثر تولید در ۲۷ فاز در حال حرکت هستیم به طوری که ۲ فاز به دلیل تحریمها عقب افتاده بودیم که شرکت پتروپارس ورود کرد.
وزیر نفت گفت: ما بدون حضور ایرانیها قرارداد ای پی سی (IPC) منعقد نمیکنیم.
زنگنه افزود: قرارداد بلال بسته شده است و فروران هم تعیین تکلیف میشود. همه میادین مشارک نفت و گاز کشور تا پایان این دولت به سامان میرسد.
وزیر نفت بیان کرد: قراردادهای IPC نوعی جدید از قراردادهای بیع متقابل است که بهرهبرداری هم در آن دیده شده است و پاداش پیمانکار منوط به تولید است. هر کار جدیدی با مخالفت روبهرو میشود همانطور که زمانی با قراردادهای بیع متقابل مخالفت میشد. امروز از همه انواع قراردادها استقبال میکنیم.
زنگنه گفت: مسائل نفت ایران را نمیتوان با روشهای صدسال قبل اداره کرد، امروز در همه دنیا از طریق شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی کار پیش میرود و به همین دلیل تصمیم گرفتیم شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی را ایجاد کنیم.
او ادامه داد: انتخاب شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی البته با تساهل و تسامح همراه بود که با توجه به ظرفیتهای کشور اجتنابناپذیر بوده است.
وزیر نفت بیان کرد: قراردادهایی طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت را در قالب EPC/EPD دنبال میکنیم که بالای ۶ میلیارد دلار مصوبه از شورای اقتصاد گرفتیم که این اعتبارات را از بازار سرمایه تامین میکنیم.
گفتنی است؛ در قرارداد یاران کلیه هزینههای سرمایهای را باید شرکت نفت و گاز پرشیا تامین کند.
همچنین زنگنه، در حاشیه امضای قرارداد توسعه میدان نفتی یاران در خصوص پرونده گازی ایران و ترکمنستان گفت: در حال حاضر هیچ حکمی مبنی بر خسارت شرکت ملی گاز ایران از سوی داوری صادر نشده است.
او ادامه داد: داوری به این تصمیم رسید که بدهیهای شرکت ملی گاز ایران به ترکمنگاز پرداخت شود که نتیجه دور از انتظاری نبود.
وزیر نفت در پایان تصریح کرد: در مقابل بخش قابل توجهی از درخواست شرکت ملی گاز ایران برای جرایم کمی و کیفی گاز صادراتی ترکمن گاز به تصویب داوری رسید که این رقم از بدهی شرکت گاز کسر میشود.