نمکی: مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم یک علت بازگشاییها بود
وزیر بهداشت ضمن تأکید بر جداسازی بیمارستانهای کرونایی و غیرکرونایی، گفت: اینکه ما در کرونا دچار خسران شدیم به این معنی نبود که نفهمیدیم بازگشاییها آمارها را بالا میبرد بلکه زانوزدن ما در مقابل اقتصادی بود که بیش از این پتانسیل نداشت.
به گزارش مملکتآنلاین، دکتر سعید نمکی در جلسه اضطراری ستاد کرونای پایتخت با بیان اینکه ایران اولین کشور جهان بود که پروازهایش را قطع کرد، گفت: روز ۷ بهمن که بسیاری از کشورها این مسئله را شوخی میگرفتند جلسهای برای قطع پروازها از چین ترتیب دادیم. ما اولین کشوری بودیم که در ورودیهای زمینی و دریایی و هوایی گیت کنترل مسافران را گذاشتیم و کیت آزمایش کرونا را با رئیس انستیتو پاستور و خانم دکتر مختاری روش پیسیآر را برای شناسایی ویروس کرونا طراحی کردیم.
وی افزود: ۱۵ روز پس از گرفتاری در قم و گیلان چند کیت را دریافت کردیم اما از ۵۷ دانشجوی ووهان که در اواسط بهمن وارد کشور کردیم خودمان تست گرفتیم؛ یعنی ایران خودش را برای این هجمه سنگین آماده کرده بود و با برنامه پیش رفتیم که آبرویمان خریده شد.
وی با بیان اینکه آمریکاییها ۱۱۱ میلیارد دلار فقط برای حوزه سلامت اختصاص دادند، گفت: این هزینه جدا از حمایتهای معیشتی این کشور از مردمش بود؛ انگلیس نیز ۲۰ میلیارد برای بخش سلامت هزینه کردند اما بنده از یک میلیاردی که مقام معظم رهبری فرموده بودند زیر ۳۰ درصد را تا امروز توانستهام دریافت کنم ولی از آمریکاییها و اروپاییها ۷ به یک جلو بودیم. این حرکتهای بزرگ مانند روشی بود که در دفاع مقدس آزمودیم، با همدلی و وفاق ملی توانستیم کاستیها را جبران کنیم. اینکه توانستیم در فاز اول دفاع و در فاز دوم حمله خوب کنیم ناشی از یک مدیریت منسجم و برنامه موفق ما بود. ما معقتدیم موفقترین برنامه جهانی را در عرصه ملی داشتیم.
نمکی گفت: رسانههایی مانند بیبیسی و ایران اینترنشنال که در روزهای ابتدایی به ما حمله میکردند وقتی اوضاع افتضاح اروپا و آمریکایی که میزان تختشان به ازای جمعیت ۶ تا ۷ برابر ماست را دیدند ساکت شدند. ما با همه زحماتی که در طرح تحول کشیده شد به ازای هر هزار نفر جمعیت ۱.۶ تخت داریم در الیکه فرانسه ۷.۷ تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت دارد. یک پرستار و پزشک ما مانند آن تحصن و افتضاحی که پزشکان و پرستاران غربی به خیابانها آمدند را انجام ندادند.
وی اضافه کرد: امروز در نقطهای که قرار گرفتهایم نمیتوانیم به عقب برگردیم و نمیتوانیم مردم خسته را به شعار در خانه بمانیم برگردانیم. در روز سیزده بدر مردم در خانه ماندند اما الان نمیشود کسبه را به تعطیلی کارها مجبور کرد. روشی هنرمندانهتر میخواهیم که مردم را به رعایت شیوههای بهداشتی تشویق کنیم و باید ببینیم چگونه میتوانیم مردم را متقاعد به رعایت این دستورالعملها کنیم. باید برای افزایش فاصله گذاری هوشمند، نظارت بر پروتکلهای اصناف و استفاده از ماسک به عنوان اولین راهکارهای کنترل کرونا وقت ویژه بگذاریم.
نمکی با بیان اینکه ما برای مردم چهار پنج ماه عملهای الکتیو (غیراورژانسی) را متوقف کردیم خاطرنشان کرد: بیشتر از این نمیتوانیم این کار را انجام دهیم. باید امروز ظرفیت تختهای غیرکرونایی را حفظ کنیم و خواهشم این است همه بیمارستانها را گرفتار کرونا نکنیم. باید برای تهران برنامهریزی کنیم که تعدادی از بیمارستانها را برای بیماران کرونایی و تعدادی را برای بیماران غیرکرونایی اختصاص دهیم و بیمارستانهای کرونایی و غیرکرونایی را جدا کنیم.
وی با بیان اینکه گله من از این است که به مقامات ارشد نظام آدرس غلط میدهیم و تصمیمات غلط از آب درمیآید، خاطرنشان کرد: بیشترین زیان را ما در بخش سلامت دادهایم و بخشهای اقتصادی اذیت شدند ولی هیچ بخشی به اندازه ما اذیت نشد. وقتی همه از کانونهای کرونا فرار کردند دوستان ما دل به کانون عفونت دادند. بیمارستانهای دانشگاهی از درآمد اختصاصی خود ۱۵ درصد درآمد دارند؛ در حالیکه ۶۰ درصد مخارجشان از همین درآمدهاست و ما بیشترین زیان جانی، مالی و حیثیتی را در این مدت داشتیم.
نمکی با بیان اینکه بنده به عنوان وزیر بهداشت شرمنده مدافعان سلامت هستم، گفت: عدهای دچار سهلانگاری شدند، چه مردم و چه برخی دوستان غیرمردم در جاهای دولتی و خصوصی و این دستاورد عظیم ملی به دست آمده را ساده انگاشتند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: بنده مدتها جلوی دوربین نیامده بودم، قهر بوده، دلشکسته و عصبانی بودم. بارها گفتم این حرکت بزرگ افتخار آفرین را لگدمال بی توجهی نکنیم. دلنوشتهای خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم کردم و حمایت و بصیرتی از رهبری در این دوره دیدهام، از خدا خواستم تا روزی که زنده هستم این سایه بلند را از سر من برندارد.
وی اضافه کرد: در دوگانه معیشت و سلامت، وزیر بهداشت که باید تنها به سلامت میپرداخت باید به معیشت بیش از سلامت میپرداخت و باید به پرسنل میگفتم پروتکل بنویسند؛ ما در تحریم هستیم و مردمی داریم که امور روزانهشان با یک زیرپله میگذرد؛ ما برنامهای برای تکرقمی کردن مرگومیر و همچنین برنامه کنترل کرونا تا پایان خط بیماری را داشتیم.
وی متذکر شد: اگر بگویم اولین مقصر این صحنه کیست، میگوییم امریکای جنایتکار که ناجوانمردانهترین تحریمها را علیه ما اعمال میکند. اینکه مردم از فقر و تهیدستی رو به طغیان میبرند، باید رئیسجمهور این مملکت به عدم شکلگیری این طغیان فکر کند. بنده نمیتوانم به مغازهداری که چک برگشتی دارد کمک نکنم و باید اقتصاددانان به کمک ما میآمدند و راهکار به بنده ارائه میکردند که چطور مملکت را در این شرایط اداره کنیم تا طغیان ناشی از گرسنگی و فقر نداشته باشیم.
نمکی گفت: اینکه ما در کرونا دچار خسران شدیم به این معنی نبود که نفهمیدیم بازگشاییها آمارها را بالا میبرد بلکه زانوزدن ما در مقابل اقتصادی بود که بیش از این پتانسیل نداشت.
وی با بیان اینکه به شدت از برنامه وزارت بهداشت و تلاش همکارانم دفاع میکنم، گفت: نیروهای مسلح جوانمردانه ایستادند، صدا و سیما نمره ۲۰ داشت و سازمانهای مردم نهاد، خیرین همراه بودند و روحانیت با نجابت با ما برخورد کردند. استانداران نیز با تمام وجود به صحنه آمدند و کسی ما را تنها نگذاشت. نشد که از یک دادستان بخواهیم یک نفر را که به تضعیف ما میپرداخت به شعبهها احضار نکند.