حجاج میتوانند پولهای خود را پس بگیرند
رشیدیان گفت: اگر زائری در خواست دریافت پولش را داشته باشد پول او باز گردانده و فرد جدیدی برای حج سال آینده جایگزین او خواهد شد.
به گزارش مملکتآنلاین، علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت صبح امروز (چهارشنبه ۴ تیر ماه) در نشست خبری که با حضور، ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی برگزار شد، با اشاره بر اینکه حج امسال با سالهای قبل فاصله زیادی دارد، اظهار کرد: هرساله بعد از حج، بحثهای اجرایی حج سال بعد کلید میخورد و در اسفند ماه عربستان اعلام کرد قرار داد جدید مکاتبه نکنید، اما تمام قرار دادها بسته شده بود.
او در ادامه بیان کرد: در قرار دادها ذکر شده است که اگر دولت عربستان به هر دلیلی مانع ورود زائران شود این قراردادها هیچ ضرر و زیانی نخواهد داشت.
رشیدیان با اشاره بر اینکه ۷۲ هزار و ۹۱۴ زائر ۲۵ میلیون تومان واریزی داشتند و حدود ۲ و نیم میلیون تومان سود سپرده اولی بود، گفت: ۷۶ هزار و ۸۲۸ نفر ثبت نام و ۹۵ درصد زائران هزینه خود را واریز کردند.
او عنوان کرد: هدف ما این بود که ارز مصوبه حج امسال را برای حج سال آینده برای زائران حج ۹۹ ذخیره کنیم، زیرا با نوساناتی که در قیمت ارز استاگر این ارز را برای سال آینده از دست میدادیم فشار زیادی بر زائران وارد میشد.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره بر اینکه هزار و ۸۲۲ میلیارد تومان کل واریزیهای حج ۹۹ بود، عنوان کرد: هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای ذخیره ارز به حساب بانک مرکزی واریز کردیم.
او با بیان اینکه از آذرماه برنامه ریزیها برای حج سال بعد آغاز میشود، گفت: اگر زائری در خواست دریافت پولش را داشته باشد پول او باز گردانده و فرد جدیدی برای حج سال آینده جایگزین او خواهد شد.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: تمامی افرادی که در حج ۹۹ ثبت نام کردند حج سال آینده مشرف خواهند شد.
او مطرح کرد:مبلغ سال گذشته حج ۲۵ میلیون تومان بود گه امسال این مبلغ به ۳۵ میلیون تومان رسید و نمیدانیم که نرخ حج سال آینده چقدر خواهد بود.
رشیدیان درباره حج سال آینده گفت: اگر عربستان برای حج سال آینده به ما ظرفیت بیشتری دهد؛ زائران با قیمتهای سال آینده به حج خواهند رفت.
او درباره دیه شهدای منا و مسجد الحرام بیان کرد: در آذرماه چک دیه شهدای مسجدالحرام تحویل داده شد و مدتی بعد نیز خانوادهها آن را دریافت کردند. اما مشکلاتی در نقد کردن آن چک وجود داشت که این موضوع از طریق وزارت خارجه پیگیری شد؛ و نتیجه آن، این بود که وکالتی را بگیریم و به عربستان برده و در آنجا بتوانیم چک را نقد کنیم. با توجه به اینکه سفارت و کنسولگری در عربستان نداریم، قرار شد سفارت سوئیس که حافظ منافع ما است، تائیدیهای برای وصول چِکها به ما ارائه دهد و عربستان عنوان کرد که وزارت خارجه سوئیس نیز تائیدیه اولیه را تائید کند.
رشیدیان ادامه داد: در نهایت قرار بود سفیر سوئیس برای این موضوع به ایران بیاید و امیدواریم هفته آینده ملاقاتی داشته باشیم تا بتوانیم چک خسارت شهدای مسجدالحرام را نقد کنیم.
رشیدیان درخصوص اعزام زائران به عتبات و اربعین تصریح کرد: حج واجب شرعی و زیارت عتبات مستحب است اما با توجه به جایگاه اربعین، سناریوهای مختلفی را برای اعزام زائران و برگزاری مراسم در دستور کار داریم، اما فعلاً جمعبندی نهایی انجام نشده است.
رئیس سازمان حج و زیارت عنوان کرد: امیدواریم تا رسیدن زمان برگزاری مراسم اربعین، ویروس کرونا فروکش کرده باشد، اما اگر نشد، به دنبال سناریوهای دیگری هستیم.
او تصریح کرد: یکی از مواردی که به آن فکر میکنیم آن است که اگر نشد به صورت عمومی زائران حضور پیدا کنند، نمایندگانی از گروههای مختلف را برای اعزام ساماندهی کنیم که البته این موضوع نیز در شرایطی است که ظرفیت عراق برای ارائه خدمات به زائران مهیا شود.
رشیدیان در خصوص اعزام زائر به سوریه گفت: سوریه نسبت به کشورهای دیگر در رابطه با ویروس کرونا، شرایط بهتری دارد، اما طبق مصوبه ستاد ملی کرونا قرار شد پروتکلهایی را میان وزارت بهداشت ایران و کشور سوریه، منعقد و در آن الزامات بهداشتی برای اعزام رعایت شود.
رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: شرایط سوریه برای پذیرش مسافر و زائر مساعدتر از عراق است.