رئیسی: اجرای عدالت از مهمترین اقدامات گام دوم نظام اسلامی است
رییس قوه قضاییه گفت: امروز برای نظام اسلامی در گام دوم مساله اجرای عدالت از مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد.
وی افزود: در این ۴۰ ساله انقلاب اسلامی، دستگاه قضایی مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی تلاش های قابل توجهی را انجام داده است ولی با آنچه که باید در اجرای عدالت فاصله دارد و این فاصله را ما باید هرچه بیشتر تلاش کنیم که کم و کمتر کنیم یعنی دستگاه قضایی بر طراز دستگاه قضایی امیرالمومنین (ع) و دستگاه قضایی مورد انتظار امام (ره)و رهبری معظم انقلاب اسلامی.
رییسی افزود: آموخته هایی که امام به همه ما دارند از مهمترین آنها اجرای عدالت است. در ۱۴ خرداد امسال رهبری در تبیین شخصیت امام، فرمودند که امام شخصیتی تحول گرا و تحول خواه است و یکی از ابعاد تحولی امام، تحول در اجرای عدالت است.
وی تاکید کرد: امروز برای نظام اسلامی در گام دوم مساله اجرای عدالت از مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد. کارهای بسیاری شده و این کارها لازم بوده ولی کافی نبوده است.
وی افزود: وقتی می گوییم اجرای عدالت یعنی قانونگذاران در حوزه قانونگذاری قانون عادلانه تصویب کنند، یعنی مجریان در حوزه اجرا عادلانه اجرا کنند و قاضیان در حوزه قضاوت عادلانه قضاوت و داوری کنند و مردم احساس عدالت کنند یعنی احساس کنند اگر در گوشه ای از این کشور به آنها ظلمی شد و وقتی به دستگاه قضایی مراجعه می کنند به یک پدری مهربان مراجعه کنند که حتما حق آنها را باز خواهد ستاند. این نکتهای است که نیاز به کار و تلاش جدی دارد.
رییسی افزود: جا دارد در محضر روح مطهر امام بزرگوار تقدیر و تشکری از قضات متدین و پرتلاش که در سراسر کشور برای رسیدگی به پرونده ها و اجرای عدالت تلاش می کنند داشته باشم. اما امیدواریم در این دوره تحول و دوره ای که در بستر گام دوم نهاده شده کاری متفاوت صورت گیرد. همه کارهایی که انجام شده قابل تقدیر است ولی کار متفاوت آن است که حتما مردم در این دوره احساس کنند که اجرای عدالت صورت می گیرد. اجرای عدالت امری کلی است ولی بگوییم یعنی اجرای قانون و بگوییم قانون گریزی ضد ارزش هاست و قانونگرایی یک ارزش است. نظارت پذیری ارزش است ونظارت گریزی ضدارزش است.
وی افزود: تمام مدیران در اجرای قانون تلاش کنند و هیچ کس به خودش اجازه ندهد قانون گریزی کند و همگان نظارت را بپذیرند بعنوان یک اصل خصوصا نظارت مردم. زیرا توجه به مردم در مکتب سیاسی امام یک امر تشریفاتی نیست یک امر واقعی است اگر امام می گوید میزان و ملاک رای ملت است این یک امر تشریفاتی نیست حقیقتا امام همچنان که خداباور بود مردم باور بود و مردم را باور داشت و به همه و مسولان توصیه می کردند که به مردم و رضایت مردم و اعتماد و سرمایه اجتماعی مردم توجه کنیم و خود ایشان به مردم توجه داشتند.
وی افزود: امروز رهبری تاکید دارند که همه اقداماتی که انجام شده و خروجی کار مردم است، آیا رضایت شان افزایش پیدا کرده و اعتمادشان بیشتر شده که سوال درستی است. در دوره تحول در نظر داریم با نگاه به کرامت مردم هم کرامت قاضی و ارباب رجوع و کارمندان ومتهم باید در قوه قضاییه رعایت و توجه شود.
وی ادامه داد: اگر ما موضوع حقوق بشر را مطرح می کنیم حقوق بشری است که امام به ما اموختند یعنی از متن دین سرچشمه گرفته و توجه به حقوق انسان است نه بخاطر اعلامیه حقوق بشر که این طور میگوید؛ خیر ما متن انقلابمان آموخته های امام به عنوان بنیانگذار نظام توجه به حقوق انسان است و اساس قانون اساسی ماتوجه به حقوق انسان است و اساس آموختههای دینی ما توجه به حقوق بشر است.
وی افزود: امروز در دنیا ببینید چگونه حقوق انسان را ضایع می کنند. این فریادی که علیه بی عدالتی در دنیا بلند می شود خروشی است که مردم امریکا واروپا ودیگر کشورهای دنیا علیه بیعدالت سر می دهند و این خروش نخواهد خوابید. البته ممکن است بخاطر ظلم پلیس و حکومت ترامپ و نظام سلطه مقداری در برخی مناطق فروکش کند ولی این خشم هرگز از بین نخواهد رفت. این خشم علیه بی عدالتی و علیه کسانی است که داعیه داران حقوق انسان اند و بزرگترین ضایع کنندگان حقوق انسان اند و انشاءالله این خشم جرقههایی را ایجاد کند. البته جرقههایی ایجاد شده و انشاءلله این جرقهها مشتعل شود و این اشتعال دامن نظام سلطه را بگیرد و عدالت برپا شود و این روز را بعید و دور نمی دانیم.
وی در پایان گفت: از ویژگیهای مرحوم شهید بهشتی ولایت مداری بود.