رییسی: هیچگونه ناسلامتی در دستگاه قضایی قابل تحمل نیست
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه دستگاه قضا باید سالم بماند و هیچ گونه ناسلامتی در این دستگاه قابل تحمل نیست، گفت: سلامت برای همه جا یک اصل است اما برای دستگاه قضایی اصلی برتر.
به گزارش مملکتآنلاین، آیتالله سید ابراهیم رئیسی امروز (پنجشنبه، ۲۲ خردادماه) در دیدار با روسای واحدهای قضایی و مدیران سازمانهای تابعه قوه قضاییه در استان فارس ضمن ابراز خرسندی از حضور در کلان شهر شیراز، گفت: به دلیل حاکمیت شرایط بهداشتی که رعایت آن ضرورت دارد برنامهریزی برای حضور در این استان به گونهای انجام شد تا در خدمت مدیران و همکاران قضایی این استان علاوه بر مدیران استانی باشیم.
او از اینکه نتوانسته در جریان این سفر با مردم فرهنگ دوست شیراز و فارس دیدار داشته باشد عذرخواهی کرد و افزود: امید است در آیندهای نزدیک سفری دیگر به این استان داشته باشم.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: امروز برای همه ما افتخار بزرگ خدمت این است که خدمتگذار و نوکر خالصانه مردم باشیم و از کار و مشکلات آنها گرهگشایی کنیم. افتخار این است که احساس کنیم روزانه گرهای از مردم با تلاش همکاران قضایی، کارکنان دادگستری و سازمانهای وابسته انجام شود.
آیتالله رئیسی خاطر نشان کرد: گزارشهای مطرح شده در این جلسه از جمله کاهش گروهی پروندهها، کاهش جمعیت کیفری، تسریع در رسیدگی به پروندهها و... حاوی نکات قابل تقدیر بود که خوب است این شرایط حفظ شود.
وی در ادامه خواستار حفظ شرایط موجود، کاهش کمیت و افزایش کیفیت برنامههای دستگاه قضا در استان فارس شد و عنوان کرد: بنای ما در این استان باید این باشد که مجموعه اقدامات منجر به آرامش در مردم، قانونمداری در مجموعه استان، توجه به نظارتهای قانونی و ضدارزش بودن نظارتگریزی شود.
رئیس دستگاه قضا اضافه کرد: یکی از نکات مهم امروز این است که تمرکز بر مولفههای مردمداری، توجه به خواست آنها و رفع مشکلات زندگی آنها را از افتخارات خود بدانیم.
آیتالله رئیسی نسبت به تلاش همکاران قضایی در حوزه امنیت در استان فارس تقدیر و تأکید کرد: اقداماتی نظیر کاهش جرایم خشن، افزایش ضریبهای امنیتی قابل تقدیر است.
او بر لزوم ارتقای سلامت در مجموعه قضایی کشور تأکید و خاطر نشان کرد: بنا بر آمار همکاران ما در دستگاه قضا یک درصد تخلف داریم که این یک درصد هم زیاد است. باید نسبت به رفع آنها تلاش شود.
رئیس قوه قضاییه همچنین از تلاش شبانهروزی قضات تقدیر و عنوان کرد: اگر امروز پرونده یا پروندههای درونسازمانی دستگاه قضایی در رسانهها منتشر میشود حاوی این نکته است که ناسلامتی در دستگاه قضایی قابل تحمل نیست.
او بر لزوم حفظ کرامت قاضی، کادر اداری، مردم و... تأکید کرد و گفت: شخص و سازمان باید اخلاق سازمانی و حرفهای کرامت را حفظ کند و همواره در سلوک و رفتار همه همکاران مجموعه قضا حفظ کرامت جلوهگر باشد.
او اساس کار یک قاضی را دین قلمداد کرد و افزود: این مهم جزئی محکم برای حفظ آبروی یک قاضی در مقابل ناشایستهها، نفوذها، فتنهها و کجیها و... است.
رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: نباید مجموعه دستگاه قضایی و مجموعه تصمیمسازان، فضاسازی را در تصمیمسازیها لحاظ کنند بلکه یافتن و کشف حققیت حقخواهی و حقگرایی در تصمیمگیریها اولی است.
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود بر حفظ منافع طبیعی در همه جای کشور به ویژه استان فارس تأکید کرد و گفت: اولویت ما پیشگیری از تعرض به منابع طبیعی است لذا نباید اجازه سودجویی زمینخواران به سرمایههای طبیعی داد.
او همچنین ادامه داد: نسبت به انشعابات غیرمجاز نیز همین گونه باید رفتار شود. اگر در مقدمه کار این موضوع توسط دستگاههای مربوطه به ویژه وزارت نیرو رسیدگی شود، نوبت به دستگاه قضایی میرسد.
رئیس قوه قضاییه همچنین به پرونده سیل شیراز اشاره و خاطر نشان کرد: در این پرونده با افراد مقصر برخورد شد که حق هم همین بود اما کار درست و اساسیتر در پیشگیری از چنین حوادثی انجام به موقع لایروبی است.
آیتالله رئیسی همچنین با اشاره به توسعه داوریها که موجب کاهش تعدادی از پروندههای شهرستان مرودشت در استان فارس شده واکنش نشان داد و گفت: توسعه میانجیگری از مهمترین برنامههای ما در این دوره از مدیریت قوه قضاییه است.
رئیس قوه قضاییه همچنین از تعیین تکلیف وضعیت شوراهای حل اختلاف طی ماههای آینده در قالب لایحه شورای حل اختلاف خبر داد.
او در بخش پایانی سخنان خود به سخنان رهبر معظم انقلاب در سالروز رحلت بنیان گذار کبیر انقلاب در ۱۴ خرداد امسال هم اشاره و بیان کرد: رهبر فرزانه انقلاب در این سخنرانی موضوع تبیین شخصیت امام (ره) با محوریت تحول اشاره کردند چرا که امام تحولخواه و تحولگرا بود لذا مسئولان، مدیران و امت اسلامی باید در تحولگرایی و تحولخواهی از امام امت تأسی کنند، وضع موجود و مطلوب را ببینند و برای نزدیکی این دو وضعیت تلاش کنند.
آیتالله رئیسی تأکید کرد: امروز در برنامههای تحولی باید نظام اداری مورد توجه قرار گیرد و به نظامی بر فراز انقلاب اسلامی تبدیل شود که در آن رشوه، فساد، کجیها، پارتیبازیها و... جایی نداشته باشد.
رئیس قوه قضاییه همچنین با بیان اینکه فارس و شهر شیراز مهد شعر و ادب و فرهنگ است و میتواند به عنوان الگویی برای تمام کشور باشد، گفت: این استان ذخایری برای فرهنگ است. لذا مسئولان این استان نسبت به مسائل فرهنگی باید حساس باشند. البته تمام دستاندرکاران فرهنگی، مالی و پولی کشور باید تلاششان این باشد که ناهنجاری فرهنگی در ایران اسلامی وجود نداشته باشد.