کیت ایرانی تشخیص کرونا در ۵۵ دقیقه ساخته شد
محققان یک شرکت دانشبنیان وابسته به دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کیتی را طراحی کردند که در مدت ۵۵ دقیقه و از طریق بزاق دهان ویروس کرونا را تشخیص میدهد؛ در حال حاضر کشورهایی مانند آذربایجان، ترکیه، رومانی، اسپانیا و انگلستان خواهان خرید این کیتها هستند.
به گزارش مملکتآنلاین، امیرعباس اسماعیلزاده، مدیر شرکت دانش بنیان «سلامت یار بهشت دایان»درباره کیتهای جدید تشخیص کرونا توضیح داد: این شرکت، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ در خصوص تشخیص و درمان بیماری سرطانهای ریه، پستان و کولون آغاز کرد.
وی گفت: با شیوع ویروس کرونا، تمامی فعالیتهای شرکت در زمینه سرطان کنار گذاشته شد و به سرعت درصدد راهی برای تشخیص ویروس کرونا برآمد؛ با پژوهشهای شبانهروزی، کیت مولکولی به روش real-time pcr طراحی شد که میتواند در کمترین زمان و میزان ویروس، کرونا را در مخاط بیمار شناسایی کند.
اسماعیلزاده با بیان اینکه کیتهای مولکولی در این شرکت، به روش LAMP است، توضیح داد: همه افراد میتوانند در آزمایشگاههای غیرتخصصی نیز این تست را با کیتی که طراحی شده، انجام دهند؛ زیرا وقتی فرد بزاق خود را داخل کیت ریخته، پس از گرمادهی به مدت کمتر از یک ساعت با تغییر رنگ میتوان به مثبت و منفی بودن COVID-۱۹ وی پی برد.
وی افزود: کیتهای موردنظر طبق مقررات اداره کل تجهیزات پزشکی برای بررسی کمی و کیفی به انستیتو پاستور تحویل داده شد که خوشبختانه تاییدیه کیت تشخیص مولکولی توسط انستیتو پاستور اخذ شد و اکنون در حال اخذ مجوز تولید هستیم.
مدیر این هسته فناور با بیان اینکه کشورهای مختلفی درخواست دریافت این محصول را دارند، گفت: از کشورهایی مانند آذربایجان، ترکیه، رومانی، اسپانیا و انگلستان پیشنهاد صادرات این محصول ارسال شد و در حال اخذ مجوزهای لازم برای صادرات به اروپا هستیم.
اسماعیلزاده با تاکید بر اینکه این کیت علاوه بر سرعتبخشی در روند تشخیص، ارزآوری دارد، تصریح کرد: دقت کیتهای طراحی شده در این شرکت بین ۲.۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از کیتهای وارداتی است.