سهمیه بنزین بهمن ماه کی واریز می شود؟
تنها سه روز پس از کلید خوردن اجرای طرح سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت آن، دولت پرداخت اولین مرحله یارانه های معیشتی را آغاز کرد. دومین مرحله یارانه معیشتی نیز در دهم دی ماه سال جاری به حساب خانوارها واریز شد. همچنین تاکنون دولت سه مرحله سهمیه بنزین خودروها را به کارت سوخت ها واریز کرده است و صاحبان خودرو منتظر واریز چهارمین مرحله از بنزین سهمیه ای هستند. پرسش بسیاری از مردم این است که آیا برای سفرهای نوروزی سهمیه ای تعیین شده است؟
به گزارش مملکتآنلاین، یارانه معیشتی اصطلاحی است که از 27 آبان ماه سال جاری وارد اقتصاد ایران شد. اصطلاحی که با سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین در نخستین دقایق روز 24 آبان ماه سال جاری گره خورده است. بعد از آن که قیمت بنزین سهمیه بندی به 1500 تومان و آزاد به 3000 تومان افزایش یافت، دولت اعلام کرد که از ناحیه افزایش قیمت بنزین درآمدی در حدود 30 هزار میلیارد تومان نصیبش خواهد شد که این درآمد را بین 60 میلیون نفر از جمعیت ایران توزیع خواهد کرد.
اولین یارانه معیشتی در سه مرحله به حساب 17 میلیون و 700 هزار خانوار واریز شد. آخرین گروه، اولین یارانه معیشتی خود را در تاریخ 2 آذر ماه سال جاری دریافت کردند. محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور طی مصاحبه در مورد زمان واریزی یارانه معیشتی گفت: مقرر شد دهم هر ماه کمک معیشتی خانوار، بیستم هر ماه یارانه نقدی و بیست و هشتم هر ماه حقوق کارمندان پرداخت شود.
بنابراین دومین یارانه معیشتی در تاریخ 10 دی ماه 1398 به حساب خانوارها واریز شد. با واریز شدن دومین یارانه معیشتی عده ای به حذف خود از صف یارانه بگیران معیشتی معترض بودند. این عده کسانی بودند که یارانه نقدی 45500 تومانی به حساب آن ها واریز نمی شد اما خود را مستحق دریافت یارانه معیشتی می دانستند. از این رو، ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی در اطلاعیه شماره 12 که در مورخه 10 دی ماه سال جاری منتشر کرد، اعلام نمود: "طی روزهای سوم الی بیستم آذر ماه، 666 هزار و 774 سرپرست خانواری که در لیست یارانه بگیران نبودند و خود را حائز دریافت بسته حمایت معیشتی می دانستند، اقدام به ثبت شماره ملی خود در کد دستوری#6369* کردند، این افراد می توانند (از ساعت 22 سه شنبه 10 دیماه) با مراجعه به سایت hemayat.mcls.gov.ir نسبت به ثبت درخواست دریافت این بسته اقدام نمایند. برای ثبت نام نیز سرپرست خانوار باید اطلاعات هویتی و شماره تلفن همراه خود را در سامانه ثبت کند. مهلت ثبت درخواست در سایت، از ساعت 22 مورخ دهم دی ماه به مدت 14 روز ( تا 24 دیماه) فراهم شده است."
در مورخه ۲۴ دی ماه ۱۳۹۸ (آخرین روز مهلت ثبت نام) حسین میرزایی سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان یارانه معیشتی اعلام کرد که مهلت ثبت نام برای متقاضیان دریافت این یارانه تا پایان دی ماه تمدید شد.
بنابراین، این ۶۶۶ هزار و ۷۷۴ هزار سرپرست خانوار تنها تا 30 دی ماه (فردا) مهلت دارند که برای دریافت یارانه معیشتی ثبت نام کنند.
همچنین چهارمین مرحله از بنزین سهمیه بندی قرار است فرداشب به کارت سوخت ها واریز شود. در همین رابطه فاطمه کاهی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اعلام اینکه سهمیه بنزین هر ماه در ساعت صفر اولین روز همان ماه به کارت سوخت خودروها واریز میشود، ادامه داد: بر این اساس، سهمیه بنزین بهمن ماه ساعت ۲۴ فردا شب (دوشنبه شب) به کارت سوخت خودروها واریز خواهد شد. کاهی در مورد تعیین سهمیه بنزین برای سفرهای نوروزی نیز گفت: این موضوع هنوز در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مطرح نشده است.
شایان ذکر است که تنها تغییر در سهمیه بندی بنزین در بهمن ماه مربوط به وانت بارها است. این خبری بود که توسط رئیس سازمان راهداری داده شد. عبدالهاشم حسن نیا با بیان اینکه از اول بهمن ماه سهمیه سوخت وانت بارها بر اساس پیمایش تخصیص خواهد یافت، گفت: همه رانندگان و مالکان وانت بار برای فعالیت در جادههای برون شهری، باید کارت هوشمند راننده و وانت بار را دریافت کنند، در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهند شد. وی افزود: رانندگان و مالکان وانت بار از طریق مراجعه حضوری به مراکز مجاز صدور کارت هوشمند در استان محل سکونت و یا سامانه اینترنتی کارت هوشمند سازمان راهداری برای دریافت کارت اقدام کنند. حسن نیا در ادامه گفت: هزینه دریافت کارت هوشمند راننده و خودرو ۴۰ هزارتومان است.
گفتنی است طبق اطلاعیه شماره 3 شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران که در مورخه 24 آبان ماه سال جاری منتشر شد، سهمیه بنزین خودروهای شخصی تنها تا 6 ماه قابل ذخیره کردن می باشد.
چگونه بنزین بزنید که از سهمیه تان کسر نشود؟
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در پی انتشار برخی شایعات در فضای مجازی مبنی بر کاهش سهمیه سوخت هنگام سوختگیری در مورخه 24 دی ماه 1398 اعلام کرد: طراحی سامانه هوشمند سوخت جهت جلوگیری از تخلف حاصل از بیرون کشیدن کارت در حین سوختگیری، بدینصورت است که با وارد کردن کارت در کارتخوان و مشخص شدن مقدار سهمیه، با شروع سوختگیری، ابتدا ۳,۹۹ لیتر از سهمیه کسر میشود و شروع به سوختگیری میکند. در ادامه مطلب آمده بود: اگر در حین سوختگیری کارت از کارتخوان بیرون کشیده شود مقداری که باقیمانده ۳,۹۹ لیتر است از سهمیه آن کارت کسر میشود (برای مثال اگر دو لیتر سوختگیری کرده است و کارت را بیرون بکشد ۱.۹۹ لیتر بیشتر از سهمیه آن کارت کم میشود) و اگر همان کارت، دوباره وارد همان کارتخوان شود، سهمیهای که بیشتر از لیتراژ برداشت شده از نازل کم شده است، به کارت برگردانده میشود.
طبق این خبر اگر می خواهید در هنگام سوخت گیری از سهمیه شما به یکباره کسر نشود باید در هنگام سوخت گیری باید مقدار بنزین که روانه باک خودروها می شود مضربی از 3.99 باشد. این موضوع در روزهای اخیر انتقاداتی را به همراه داشته است.