آماده‌باش تیم‌های واکنش سریع بهداشتی در مناطق سیل‌زده/ نجات جان ۲۳ مادر باردار

مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، آخرین اقدامات وزارت بهداشت در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان را تشریح کرد و گفت: خوشبختانه تمهیدات لازم اندیشیده شده و تاکنون هیچ اپیدمی بیماری واگیر ناشی از سیل، در این مناطق گزارش نشده است.


آماده‌باش تیم‌های واکنش سریع بهداشتی در مناطق سیل‌زده/ نجات جان ۲۳ مادر باردار

به گزارش مملکت‌آنلاین، دکتر محمداسماعیل مطلق  گفت: به دنبال اعلام سازمان هواشناسی در خصوص افزایش بارش‌ها و هشدار جاری شدن آب و وقوع سیلاب در برخی مناطق چند استان از هفته گذشته، وزارت بهداشت برای کاهش بروز بیماری‌ها اقدامات مقتضی را انجام داد. 

وی در تشریح اقداماتی که وزارت بهداشت در برخی مناطق تا ۲۲ دی ماه انجام داده است، اظهار کرد: تشکیل تیم‌های واکنش سریع شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنارک شامل پزشک، ماما و کارشناسان بهداشت محیط و بیماری‌ها پس از بارندگی‌های کم سابقه در سال‌های اخیر، ویزیت بیماران و مادران باردار توسط پزشک و ماما در محل اسکان موقت زرآباد، بررسی وضعیت مادران باردار در روستاهای حمیدآباد، جهلیان، سرگان، چهاربیتی، کهیر، بیشمنت و...، کلرسنجی آب مناطق بازدید شده، شناسایی ۴مادر باردار جدید، بررسی وضعیت زنجیره سرد و واکسن مراکز، تأمین مواد گندزدا در مناطق آسیب دیده و.... از اقداماتی بوده است که در این شهرستان و روستاهای تابعه انجام شده‌است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه تا تاریخ اعلام شده هیچ گزارشی از فوت بر اثر بارندگی در کنارک دریافت نشده است، تصریح کرد: آموزش به خانوارها در خصوص حفاظت از کودکان بویژه برای جلوگیری از غرق شدگی در رودخانه‌ها، آموزش در خصوص عدم استفاده از غذا و آب‌های ناسالم نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته است. همچنین تیم‌های واکنش سریع ستاد شهرستان و مراکز در حالت آماده باش بوده و هر گونه اقدام لازم صورت می‌گیرد. 

مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، ادامه داد: در شهرستان زابل نیز به دنبال افزایش نزولات جوی در حوزه آبریز رودخانه هیرمند از ۲۱ دی ماه، آب از افعانستان وارد رودخانه هیرمند شده و خوشبختانه به صورت عادی در جریان است البته،‌ جلسات ستاد بحران در سطح دانشگاه و کلیه شهرستان‌های زیر مجموعه برگزار شده و همکاران آمادگی کامل جهت مقابله با هر گونه مخاطره را دارند. 

وی با اشاره به اینکه با اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، شهرستان‌های چابهار، کنارک، سرباز، قصرقند، دلگان، نیک‌شهر و فنوج درگیر سیل شده‌اند، بیان کرد: کل جمعیت آسیب دیده در این سیل در  ۹۳۰روستای تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی ایرانشهر بالغ بر  ۲۵۰هزار نفر هستند. روستاهایی که در آب محاصره هستند ۲۶۴ روستا با جمعیت بالغ بر ۸۲۰۰ نفر و روستاهایی که دچار قطع ارتباط مواصلاتی شده‌اند شامل ۶۴۶ روستا با جمعیت بالغ بر ۱۶۸هزار نفر است.

مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت در خصوص اقدامات صورت گرفته در مناطق تحت پوشش این دانشگاه، اظهار کرد: توزیع آهک به میزان نیاز بین کلیه شهرستان‌های تابعه، مکاتبه شهرستان‌ها با فرمانداری‌ها، آبفای روستایی و شهری و تامین و برداشت آب به مقدار مصرف حداقل چهار روز و ذخیره آب برای پنج روز در شهرستان‌های چابهار و سرباز، نظارت تیم‌های عملیاتی بهداشت محیط بر محل‌های اسکان و دفن لاشه حیوانات تلف شده، نظارت بر انبارهای مواد غذایی و مواد غذایی توزیعی توسط ادارات و سازمان‌های خیریه، نجات جان ۲۳ مادر باردار، تجهیز کلیه مراکز شهرستان‌های پرخطر به ست زایمانی جهت انجام زایمان ایمن و..... از اقداماتی است که تاکنون انجام شده است.

وی  با اشاره به اینکه مداخلات سلامت روان جهت افراد تحت تأثیر در حال اجرا است، افزود: با توجه به این که در شهرستان‌های چابهار، کنارک، دلگان، قصرقند و سرباز در مجموع ۱۱۵۵ نفر معتاد و ۳۵۹ بیمار سایکوتیک شناسایی شده و زندگی می‌کنند، توزیع داروی متادون و پیگیری برای تحویل دارو به بیماران نیز از دیگر اقداماتی است که در حال انجام است.

مطلق در خصوص برآورد داروها و وسایل بهداشتی در مناطق سیل‌زده، گفت: در این زمینه نیز مشکل خاصی نداشتیم و مرکز کنترل بیماری‌های وزارت بهداشت تأمین مواردی نظیر سرم‌های مارگزیدگی و عقرب‌زدگی، واکسن های وبا و آنفلوانزا و داروهای مورد نیاز برای بیماری‌های محتمل پوستی پس از سیل در دستور کار قرار دارد.

منبع: ایسنا

ارسال نظر