بیش از شصت درصد آمبولانس‌های کشور فرسوده است

با اعلام رئیس سازمان اورژانس کشور به تازگی نیز ۲۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس وارد چرخه فعالیت شده اند که درمانگاهی سیار محسوب می‌شوند.

بیش از شصت درصد آمبولانس‌های کشور فرسوده است

به گزارش مملکت آنلاین، جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور در نشست خبری گفت: «سالیانه بیش از ۵ میلیون ماموریت انجام می‌شود و ۴ میلیون مامور به بالین بیماران یا مصدومان اعزام می‌شوند. سالیانه بیش از یک میلیون ماموریت نیز بر اثر حوادث ترافیکی توسط فوریت های اورژانس انجام می شود.»

به گفته جعفر میعادفر مجوز استخدامی اخیر وزارت بهداشت برای جذب ۳۵۴۰ نیروی انسانی اورژانس بوده است و در دور جدید استخدام وزارت بهداشت تامین نیروی خانم برای اورژانس در نظر گرفته خواهد شد.

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: «امسال ۴۰۰ نفر از دختران در رشته فوریت های پزشکی فارغ التحصیل می شوند. اکنون ۲۰ پایگاه اورژانس بانوان در کشور راه اندازی شده‌‌اند. اکنون ۱۷ پایگاه اورژانس بانوان در کشور فعالیت دارند و حداقل در هر مرکز استان یک پایگاه بانوان باید فعال باشد و این آمار در کلان شهر‌ها بیشتر خواهد بود.»

جعفر میعادفر ادامه داد: « اکنون ۵۵۰۰ دستگاه آمبولانس و ۳۳۰۰ پایگاه اورژانس در کشور داریم که ۳۰۰۰ دستگاه آمبولانس فرسوده هستند. در حال حاضر ۵۴ پایگاه اورژانس هوایی در کشور فعال هستند که ۲ پایگاه دارای هواپیمای بال ثابت و ۵۲ پایگاه دارای بالگرد اورژانس هستند. اورژانس هوایی در دنیا بسیار گران قیمت است، اما بودجه مشخص نشان دار در بودجه سنواتی برای اورژانس هوایی نداریم که به این نکته باید توجه ویژه‌ای شود.»

رئیس سازمان اورژانس کشور از فعالیت بیش از ۵۰۰۰ دستگاه موتورلانس فعال در سطح کلانشهر‌های کشور خبر داد و افزود: «در چندین کلانشهر و شهر بزرگ که ترافیک باعث اختلال در ماموریت‌های اورژانس می‌شود، مشکلاتی داشتیم که با استقرار و فعالیت موتورلانس‌های اورژانس، زمان رسیدن نیرو‌های اورژانس بر بالین بیماران و مصدومان به طور قابل توجهی کاهش و رضایتمندی مردم افزایش یافته است. بررسی ها نشان می دهند که در حدود ۸۰ درصد از تماس ها نیاز به اعزام بیماران به بیمارستان نیست.»

جعفر میعادفر بیان کرد: «اکنون موضوع نوسازی آمبولانس ها مسئله مهمی است و حدود ۳۰۰۰ دستگاه آمبولانس کشور فرسوده هستند. سالیانه بین یک و نیم تا دو همت هزینه اورژانس هوایی است. اورژانس، بالگردها را به صورت خرید خدمتی در اختیار دارد و امیدواریم بودجه اورژانس هوایی مشخص و مستقل شود. به تازگی نیز ۲۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس وارد چرخه فعالیت شده اند. اتوبوس ها درمانگاهی سیار محسوب می‌شوند.»

جعفر میعادفر همچنین توصیه کرد که هنگام بروز آلودگی هوا بهتر است افراد در معرض خطر بیرون نیامده و در سطح شهر تردد نداشته باشند. اورژانس نیز در سطح شهر حاضر بوده و خدمات مورد نیاز را به مردم ارائه می دهد.

در ادامه مراسم، بابک یکتاپرست سخنگوی سازمان اورژانس کشور نیز گفت: «سالیانه ۲۰ میلیون تماس با اورژانس گرفته می‌شود که ۱۰ درصد از آن‌ها مزاحمت هستند. بخشی از تماس‌ها مربوط به بچه‌ها است که باید فرهنگ سازی شود. قسمتی دیگر از تماس‌های مزاحم، توسط افراد بزرگسال بوده که منجر به انجام ماموریت کاذب می‌شود. در اورژانس استان تهران، ۱۶ خط مزاحم تلفنی بسته شده است. در شب چهارشنبه سوری ۴۶ هزار مزاحمت تلفنی اتفاق افتاده است. صحبت‌هایی با دادستان در خصوص اعمال جرم علیه مزاحمت‌های تلفنی شده است.»

انتهای پیام/

ارسال نظر