فعال شدن ۲ هزار دادگاه صلح در کشور
معاون راهبردی قوه قضاییه گفت: ۲ هزار دادگاه صلح، با هدف کاهش پروندههای ورودی به محاکم قضایی، در استان های کشور ایجاد و راهاندازی شده است.
به گزارش مملکت آنلاین، سیدمحمد صاحبکار خراسانی روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح دادگاه صلح در مشهد به خبرنگاران گفت: قانون جدید شوراهای حل اختلاف سال گذشته از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که مطابق این قانون، قوه قضاییه یک سال فرصت داشت تا در همه حوزه ها، دادگاه صلح ایجاد کند.
وی ادامه داد: از همان زمان اجرایی شدن قانون، دادگاه های صلح در حوزه های کوچک آغاز به کار کرد و پس از رفع برخی نواقص در همه حوزه های قضایی، دادگاه های صلح فعال شد به طوری که در کمتر از یک سال این محاکم در همه کشور راه اندازی شد.
معاون راهبردی قوه قضاییه تصریح کرد: دادگاه های صلح برگرفته از قانون جدید شواهای حل اختلاف است که بر اساس نتایج بررسی از مجموعه محاکم عمومی در دوران مرحوم آیت الله یزدی و پس از آن دادسرها و محاکم عمومی و انقلاب و سپس شوراهای حل اختلاف در دوران مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی ایجاد شده است و تلاش شده معایب محاکم یاد شده حذف و محاسن آن در قالب دادگاه های صلح گنجانده شود.
صاحبکار خراسانی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از اطاله دادرسی ها در پرونده های مالی تا ارزش ۵۰۰ میلیون ریال، رای دادگاه صلح قطعی و غیرقابل اعتراض است و این در حالی است که پیش از این، پرونده های مالی بیش از سه میلیون ریال قابل اعتراض بود.
وی بیان کرد: در قانون جدید، با استفاده از حسن موضوع سازش برگرفته از شوراهای حل اختلاف، دادگاه صلح به عنوان دادگاهی در عرض دادگاه حقوقی صلاحیت رسیدگی به پرونده های کیفری درجه ۲، انقلاب، خانواده، اطفال و در این سطوح را دارد و رای افرادی که به عنوان قاضی در این دادگاه رای می دهند، همسطح قضات محاکم کیفری درجه ۲ است.
آغاز به کار ۱۶۹ دادگاه صلح در خراسان رضوی
معاون راهبردی قوه قضاییه گفت: با توجه به حجم پرونده های ورودی به محاکم قضایی استان خراسان رضوی، ۱۶۹ دادگاه صلح در این استان فعال شد.
صاحبکار تصریح کرد: از این شمار دادگاه صلح ۸۹ مورد به کلانشهر مشهد اختصاص دارد که از امروز آغاز به کار میکند.
وی خاطرنشان کرد: دادگاه های صلح نظم جدیدی را در زمینه صلح و سازش برپا خواهند کرد و راه حل کاهش ورودی پرونده ها به محاکم قضایی خواهند بود.
انتهای پیام/