نامه ۲۰ اندیشکده به رئیس جمهور و سرلشکر باقری/ متناسب، سخت، بهنگام و مستقیم از آمریکا انتقام بگیرید
۲۰ اندیشکده کشور در نامهای به رئیس شورای عالی امنیت ملی و فرمانده ستادکل نیروهای مسلح خواستار گرفتن انتقام متناسب، سخت، بهنگام و مستقیم از آمریکا شدند.
به گزارش مملکتآنلاین، ۲۰ اندیشکده کشور در نامهای به حسن روحانی، رئیس شورای عالی امنیت ملی و سردارسرلشگر باقری، فرمانده ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به ترور سپهبد سردار سلیمانی توسط آمریکا، خواستار گرفتن انتقام متناسب، سخت، بهنگام و مستقیم از آمریکا شدند.
متن کامل نامه به این شرح است:
بسم الله القاصم الجبارین
جناب آقای حجت السلام و المسلمین دکتر حسن روحانی
رییس محترم شورای عالی امنیت ملی
سردار سرلشکر محمد حسین باقری
فرمانده محترم ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
باسلام و تحیت
اقدام ایالات متحده آمریکا به ترور سپهبد سردار سلیمانی، آغازگر سطحی جدید و «نقطه عطفی» از تقابل با محور مقاومت و علیالخصوص جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود. سطح واکنش ما به عنوان ستون این محور، تعیین کنندهی موازنه بلندمدت قدرت در سطح منطقه و جهان خواهد بود. فروکاهیدن این حادثه به ترور یک فرمانده از خیل فرماندهان نظامی ایران و متناسب دانستن آن با یکی از ژنرالهای نظامی آمریکا، غیرقابل قبول بوده و مداهنه در این مقطع، عواقبی سخت و تلخ برای کشور به همراه خواهد داشت.
«حاج قاسم سلیمانی» قهرمانی ملی، اسطوره سترگ ایستادگی مومنانه، نجیبانه، مردمدارانه و عصاره فضایل ایرانی اسلامی ملت بزرگ ایران است. «انتقام سخت»، که این روزها به خواست عمومی ملت قدرشناس ایران تبدیل شده است، میبایست به بلندای قامت این سردارِ سرافراز باشد تا «تلخیِ» این پاسخ در خاطر همهٔ بدخواهان مانع جسارت به میهن و سربازان میهن شود. طی ساعات سخت گذشته، برخی افراد از سر دلسوزی و یا ترس، اقدام به تشریح ابعاد خسارات احتمالی سیاسی- اقتصادی پس از پاسخ جمهوری اسلامی ایران به ایالات متحده آمریکا کردهاند.
ایشان تلاش میکنند کشور را از اقدام تلافیجویانه محکم و متناسب برحذر داشته تا موضوع با گرفتن خسارات محدود پایان یابد. هرچند ابعاد خسارات احتمالی چنین واکنشی دور از ذهن نیست، اما به جد معتقدیم عدم واکنش پشیمان کننده، به ضعف تلقی شده و محاسبات دشمن را به سمت فشار بیشتر سوق داده و حملات و واکنشهای بعدی سنگینتری را بدنبال خواهد داشت. در کنار «انتقام سخت» که باید «بهنگام»، «متناسب» و «مستقیم» باشد، کمترین خواسته ملت ایران و محور مقاومت باید بر خروج نظامیان آمریکایی از منطقه غرب آسیا متمرکز شده و همه توان بر این موضوع مجتمع شود.
همچنین در پایان معتقدیم، پاسخ به ترور نماد مقاومت کشور و نابودکنندهٔ داعش، نباید محدود و معطل به اقدام رسمی در حوزه نظامی در غرب آسیا شود لذا ضروری است هر جمع و گروهی متناسب با ظرفیت خود در حوزههای مختلف اقتصادی، حقوق بینالملل، فرهنگی، سایبری و سیاسی اقدام کنند. در همین راستا ما اندیشکدهها و اتاقهای فکر کشور - با بهرهگیری از توان کارشناسی خود- سناریوهایی متنوع برای واکنش متناسب کشور به دشمن و مدیریت تبعات آن که منجر به دستاوردهایی راهبردی و ارزشمند خواهد شد را بررسی و تدوین نمودهایم.
(وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ) (آل عمران، ۱۳۹)
اندیشکدهها و اتاقهای فکر امضا کننده نامه به ترتیب حروف الفبا:
۱. اندیشکده حکمرانی شریف
۲. اندیشکده راهبردی تبیین
۳. اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر
۴. اندیشکده شفافیت برای ایران
۵. اندیشکده محنّا
۶. اندیشکده مرصاد
۷. بنیاد توسعه فردا
۸. پژوهشکده چشمانداز و آیندهپژوهی
۹. پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف
۱۰. پژوهشکده سیاستگذاری و تحلیل راهبردی آیندگان
۱۱. پژوهشکده مطالعات فناوری
۱۲. شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی
۱۳. شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان)
۱۴. شرکت توسعه تفکر روش آفرین (تترا)
۱۵. مرکز پژوهشی آراء
۱۶. مرکز تحقیقات مبانی و مدلهای اقتصادی بومی
۱۷. مرکز راهبری ورثه الانبیا
۱۸. موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام
۱۹. موسسه تعلیم و تربیت برهان
۲۰. موسسه معنا