آغاز شمارش معکوسِ پایان رمزهای دوم ثابت/مردم فقط ۷ روز فرصت دارند
باتوجه به اجباری شدن استفاده از رمزهای دوم یکبارمصرف از اول دی ماه، مشتریان بانکی فقط ۷ روز زمان برای فعال سازی رمز پویای خود دارند.
به گزارش مملکتآنلاین، با دستور بانک مرکزی از اول دی ماه، هر گونه خدمات بانکی غیرحضوری که پیشتر از طریق رمز دوم ثابت انجام می شد، باید با استفاده از رمز دوم یکبار مصرف (رمز پویا) صورت گیرد.
اطلاع رسانی در خصوص ضرورت فعال سازی رمز پویا از ماه های قبل از سوی بانک مرکزی و بانکها آغاز شده و درحالی کماکان ادامه دارد که مشتریان نظام بانکی تنها 7 روز زمان برای فعال سازی رمز پویا دارند.
بانک مرکزی علت غیرفعال شدن رمزهای دوم ثابت را افزایش فیشینگ و برداشت های غیرقانونی از حساب های بانکی اعلام و به مردم تاکید کرده برای جلوگیری از کلاهبرداری های اینترنتی و امنیت سپرده ها خود، حتماً رمز پویا را فعال کنند.
گفتنی است، رمز پویا کارت بانکی یکی از اصلیترین موارد امنیتی برای جلوگیری از کلاهبرداریهای اینترنتی و روشهای مختلف برداشت غیرمجاز از حسابهای بانکی محسوب میشود.
بانکها رمز پویا را از طریق پیامک و اپلیکیشینهای مخصوص خود به مشتریانشان ارسال می کنند. و مردم نیز به منظور فعال سازی هم می توانند از دستگاه های خودپرداز اقدام کنند هم مراجعه حضوری به شعب و سامانه های بانکداری اینترنتی البته به شرط اینکه شماره همراهشان در بانک موجود باشد. در غیراینصورت مشتریان باید به شعب مراجعه کرده و تلفن همراه خود را اعلام کنند.
نکته مهم اینجاست که بانک مرکزی بارها تأکید کرده است که فعالسازی رمز پویا هیچگونه هزینهای برای مشتریان ندارد. بنابراین مشتریان نگران دریافت هزینه نباشند.
هرچند مشتریانی که تا کنون نسبت به فعال سازی رمز پویا اقدام کرده اند نسبت به دریافت پیامک مشکلاتی را داشتنه اند ولی معاون بانک مرکزی از دستور این بانک به بانک ها برای همکاری و سرعت عمل در ارسال پیامک ها خبر داده است.
مهران محرمیان، معاون فناوری بانک مرکزی نیز در گفتگویی از ایجاد زیرساخت «هریم» برای ارسال رمز دوم پویا به صورت پیامکی خبر داده و اعلام کرده بود که زیرساخت ارائه رمز دوم یکبار مصرف، از سوی تمامی بانکها آماده شده و رمز دوم پویا از ابتدای دی ماه برای تمامی تراکنشهای بدون حضور کارت به صورت اجباری عملیاتی میشود.
وی افزود: بانک مرکزی در این رابطه وضعیت و عملکرد بانکها را رصد خواهد کرد و در قالب سامانه هدایت رمز یکبار مصرف بانکی(هریم) کار را پیش خواهد برد.
محرمیان تاکید کرد: با اجرای رمز دوم یکبار مصرف کاهش قابل ملاحظهای در کلاهبرداریهای مبتنی بر برداشت غیرمجاز از جمله فیشینگ رخ خواهد داد؛ در واقع برآوردها این است که دیگر فیشینگ به نحوی که امروزه انجام میشود و اطلاعات کارت بانکی کاربران با ترفندهایی سرقت و در نهایت از آنها برداشت میشود را نداشته باشیم.
بنابراین، آن دسته از مشتریانی که از کارتهای بانکی خود برای انجام تراکنشهای مبتنی بر کارت و بدون حضور فیزیکی کارت استفاده میکنند باید نسبت به فعالسازی رمز پویای کارتهای خود اقدام کنند؛ بنابراین در تراکنشهایی که با استفاده از پایانههای فروشگاهی یا خودپردازها انجام میشود، نیازی به رمز پویا نیست.