جزییات بودجه سال آینده منتشر شد
جزییات لایحه بودجه سال آینده منتشر شد؛ لایحهای که تقریبا ۱۱ هزار میلیارد تومان فاصله دارد تا ۲ هزار هزار میلیارد تومانی شود.
به گزارش مملکتآنلاین، بررسی جزییات لایحه بودجه سال آینده نشان میدهد که از حیث منابع بالغ بر یک هزار و ۹۸۸ هزار میلیارد است؛ این بودجه از دو بخش بودجه عمومی و بودجه شرکتهای دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانکها تشکیل میشود.
منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری داراییهای سرمایهای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینهها و تملک داراییهای سرمایهای و مالی بالغ ۵۶۳ هزار میلیارد است.به این ترتیب، منابع عمومی بالغ بر ۴۸۴ هزار میلیارد تومان است. درآمد اختصاصی وزارتخانهها و موسسات دولتی نیز بالغ بر ۷۹ هزار میلیارد تومان اعلام شده است.
از سوی دیگر، بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و سایر منابع تامین اعتبار بالغ بر یک هزار و ۴۸۳ هزار میلیارد تومان و از حیث هزینهها و سایر پرداختها بالغ بر یک هزار و ۴۸۳ هزار میلیارد تومان است.
سهم صندوق توسعه ملی چقدر است؟
براساس تبصره یک لایحه بودجه سال آینده، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی و خالص صادرات گاز ۲۰ درصدتعیین میشود.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است در طول سال و متناسب با وصول منابع، بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفتخام و میعانات گازی (معاف از تقسیم سود سهام دولت) و سهم ۱۴.۵ درصد شرکت دولتی تابعه وزارت نفت از محل خالص صادرات گاز طبیعی (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) و همچنین سهم ۳ درصد موضوع ردیف درآمدی ٢١٠١٠٩ جدول شماره ۵ این قانون اقدام کند. به این ترتیب، مبالغ مذکور بهصورت ماهانه واریز و از ماه یازدهم سال محاسبه و تسویه میشود.
در این میان، گزارش هزینهکرد وجوه سهم ۱۴.۵ درصد مربوط به سهم شرکت ملی نفت ایران هر سه ماه یکبار توسط وزارت نفت به مجلس شورای اسلامی و کمیسیونهای «برنامه و بودجه و محاسبات» و «انرژی» مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجهکشور ارائه میشود.
درآمد مالیاتی ۲ هزار میلیارد تومان بالا رفت
دولت در لایحه بودجه سال آینده حدود ۱۹۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی پیشبینی کرده است.مجموع منابع عمومی در لایحه بودجه سال آینده ۴۸۴ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است که از این منابع، حدود ۲۶۱ هزار میلیارد تومان در بخش درآمدها تعیین شده و از این رقم ۱۹۵ هزار میلیارد تومان را مالیات تشکیل میدهد.
درآمد مالیاتی پیشبینی شده برای سال ۱۳۹۹ در مقایسه با رقم مصوب سال جاری ۲۳ هزار میلیارد تومان افزایش دارد. این در حالی است که در سال ۱۳۹۸، حدود ۱۷۲ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی مصوب شده بود که تا پایان هشت ماهه اول سال حدود ۸۹ هزار میلیارد تومان آن محقق شد.
افزایش درآمدهای مالیاتی براساس پایههای جدید جزو برنامههای دولت در سال آینده بوده است.
۴۰ هزار میلیارد تومان اموال مازاد دولت فروخته میشود
بررسی لایحه بودجه ۹۹ کل کشور نشان میدهد که دولت به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده تا در سال آینده تا سقف ۴۰ هزار میلیارد ریال اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول مازاد دولت به استثنای انفال و موارد مندرج در اصل ۸۳ قانون اساسی را بدون رعایت تشریفات مربوط به تصویب هیات وزیران مندرج در ماده ۱۵ قانون محاسبات عمومی کشور با رعایت قوانین و مقررات از طریق مزایده عمومی به فروش رسانده و وجوه حاصل را به ردیف درآمدی ۲۱۰۲۲۱ واریز کند.
مطابق با لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور، تمامی دستگاه های اجرایی مکلف به همکاری با این وزارتخانه هستند.
سال آینده چقدر یارانه پرداخت میشود؟
تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ به بخش هدفمند کردن یارانهها ارتباط دارد. براساس این بخش از لایحه بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است با استفاده از تمامی بانکهای اطلاعاتی در اختیار و براساس معیارها و ضوابطی که توسط این وزارتخانه تعیین میشود، نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانه بگیران اقدام کند.
در تبصره هدفمندی یارانهها در سال آینده مجموع ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه پیشبینی شده که در بخشهای مختلف توزیع خواهد شد. این در حالی است که برای توزیع یارانه نقدی و غیرنقدی رقم ۴۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تعیین شده که در قیاس با سال جاری تفاوت چندانی ندارد و این رقم برای پرداخت یارانه به حدود ۷۸ هزار نفر در سال اختصاص پیدا میکند.
همچنین ۳۱ هزار میلیارد تومان برای طرح حمایت معیشت خانوارها پیشبینی شده که همان طرحی است که اخیرا با اجرای سهمیهبندی بنزین به تناسب اعضای خانوار در هر ماه مبلغی به حساب آنها واریز میشود. طرح حمایت معیشتی خانوار حدود ۶۰ میلیون نفر را در بر میگیرد که مجموع ۱۸ میلیون خانوار است.در این میان، براساس تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال آینده، منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین نسبت به قیمت قبل از سهمیهبندی در سال ۹۸ مشمول عوارض و مالیات بر ارزش افزوده و سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی نفت ایران نیست.
عوارض شهرداریها و دهیاریها از فروش حاملهای انرژی موضوع ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده و جداول پرداختی (مصارف) این تبصره، پس از وصول ظرف مدت یکسال به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز میشود تا به شهرداریها و دهیاریها پرداخت شود.
همچنین بر اساس لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور، بدهی سازمان هدفمندی یارانه ها به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بابت تنخواه دریافت بابت اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در سال ۸۹ تا سقف ۵۷ هزار میلیارد ریال به عنوان بدهی دولت به بانک مرکزی محسوب خواهد شد.