در دهمین جلسه رسیدگی به پرونده ۹ متهم اقتصادی چه گذشت؟
دهمین جلسه رسیدگی به پرونده ۹ متهم اقتصادی مبنی بر اخلال در نظام اقتصادی کشور به ریاست قاضی موحد در شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی برگزار شد.
به گزارش مملکتآنلاین، در ابتدای این جلسه قاضی موحد از نماینده دادستان خواست که ادامه توضیحات خود در خصوص دفاعیات جلسه قبل متهم علی دیواندری را بیان کند.
قهرمانی نماینده دادستان اظهار کرد: قراردادی با بانک ملت منعقد میشود و شرکت داریس به عنوان شرکت مادر تاسیس میشود که ۳۰ شرکت را زیرمجموعه خود قرار دهد که محملی برای اقدامات تراست است.
وی افزود: یکی از شرکتها مشکلاتی در آن ایجاد میشود که شرکت مینیون است و خارج از عملیات تراستی اقدامات انجام میگیرد.
نماینده دادستان گفت: آقای دیواندری مدیرعامل شرکت بودند. شرکت داریس در ۹۲.۵.۵ مصوب میکند که آقای دیواندری وارد شرکت مینیون شود. از دی ماه سال قبل آن پولهایی به حساب فلاحتیان بدون وثیقه، مصوبه و کارگزاری واریز میشود. موضوع بعدا لو رفته و آرام و دیگران از آن مطلع میشوند. در اینجا بر اقدامات غیر قانونی گذشته پوشش قانونی میدهند.
وی افزود: آنچه به آقای فلاحتیان پرداخت شده بود در قبال تسهیلات اعلان میکنند و بعدا مصوبه میگیرند. بعد از این ماجرا مساله بانک پارسیان آقای دیواندری مطرح میشود.
در ادامه این جلسه نماینده دادستان اظهار کرد: سوال این است که چرا دیواندری مدیرعامل بانک ملت، عضو هیات مدیره شرکت مینیون میشود. بعد از آن به پارسیان میآید و پارسیس و امرالد را تاسیس میکنند.
وی با طرح این سوال از دیواندری که چرا قوانین عرفی را در تیرماه ۹۳ رعایت نکرده است، گفت: بر فرض اینکه شورای عالی امنیت ملی هم نامه نزده باشد، حتی نظام نامه خود شما هم رعایت نشده است. بعد از تیرماه ۹۳ که مصوبه شورای عالی امنیت ملی میآید هم سخنی از تسهیلات وجود نداشته و چرا در پارسیس به فلاحتیان تسهیلات دادید و بر چه اساسی بوده است.
نماینده دادستان ادامه داد: بعد از ۹۳ شورا اکید کرده که قراردادها محکم باشد و چرا شما استعلام نگرفتید و اگر انجام دادید سند آن را ارائه کنید. همچنین در مورد اینکه گفتید فلاحتیان کارگزار بوده سند آن را هم ارائه کنید.
نماینده دادستان گفت: در پارسیس سرمایه گذاری خارجی اجازه شده اما وقتی در این چارچوب آوردید باید شورای عالی امنیت ملی مصوبه میداد.
قهرمانی اظهار کرد: آقای ابوالحسنی را آوردهاند چون خوب کار میکرده و بعد هم آقای احدی را که تخصصی نداشته میآورند و از ایمیل و حساب او استفاده میکنند. در واقع پشت صحنه دیواندری است اما در ظاهر احدی و ابوالحسنی دیده میشوند.
نماینده دادستان در مورد سعادتی گفت: سعادتی ۱۰ سال قبل از اینها استخدام بانک ملت شده و حتی پیشنهاد شده بود که وی در حوزه ورزش بانک ملت کار کند. ایشان از تحویلداری شروع میکند و تا سال ۸۳ که شعبه درجه یک میشود بوده است در صورتی که دیواندری گفت شعبه ممتاز بوده است.
قهرمانی در ادامه اظهار کرد: دیواندری ۱۶ آبا ۸۴ مدیرعامل بانک ملت میشوند، سعادتی دو ماه بعد معاون اداره کل روابط عمومی بانک ملت شده و ۹ ماه بعد رئیس کل روابط عمومی بانک ملت میشود. همه مدیران شعبههای ممتاز حدود ۲۶ سال سابقه داشتهاند ولی آقای سعادتی یک روز هم سابقه شعبه ممتاز نداشته است. حراست بانک گزارشی از وضعیت سعادتی داده که فاجعه بار است و نشان دهنده این بوده که وی تخصص که نداشته هیچ، حتی تعهد هم نداشته است.
وی خطاب به دیواندری سوال کرد: شما بر چه اساسی این شایستگی را برای ایشان یافتید؟ سعادتی حتی خانواده شهید هم نبوده است.
نماینده دادستان گفت: نکته بعدی این است که دیواندری در اظهاراتش گفته است ما شرایط کشور را رصد میکردیم و دیدیم بغرنج است که دو کار میتوانستیم کنیم، یا عافیت طلبی و یا ریسک که ریسک کردیم و جاهایی هم اشتباه کردیم.
قهرمانی خاطرنشان کرد: ما شما را به خاطر خطای سیاست گذاری محاکمه نمی کنیم بلکه به خاطر اقدامات غیرقانونی مجرمانه و منجر به تحصیل پولشویی توسط سعادتی و فلاحتیان است. ای کاش اگر اینگونه بین ریسک و عافیت طلبی میماندید، عافیت طلبی میکردید. موضوع اتهامی شما اقدامات مخفیانه و به دور از نظارتها و وثایق و نابودی سرمایه مملکت است.
وی افزود: شما گفتید هرچه داریس تایید کرده را تایید کردید، کجا داریس و پارسیان تایید کردهاند؟ همچنین در مورد اینکه گفتید کار انفرادی نداشتید، داشتهاید و جمع شما و آقای سعادتی بوده است.
نماینده دادستان در رابطه با اینکه دیواندری اعلام کرده شرکتها تجاری هستند، گفت: اگر پارسیس شرکت تجاری باشد باید با پول خودش کار تجارتی کند، اما آنچه در حوزه فعالیت تراستی داریم اینگونه است که قرارداد میان پارسیان و پارسیس کیش کارگزاری بوده و باید شرکت تابع کارگزاری باشد و حسب آن را رعایت کند.
قهرمانی اظهار کرد: بارها اعلام کردید که حساب فلاحتیان کارگزاری بوده و امروز آقای احمدی وکیل فلاحتیان لایحه داده که حساب امانی بوده است. سوال این است که بر چه اساسی میگویید کارگزاری بوده و کجا قرارداد کارگزاری منعقد کردید؟
در این لحظه دیواندری پاسخ داد: پولهایی در دستش بوده که به دور از نظارتها و از زایشهای پول استفاده میکرده و گاهی هم برمیگردانده است. آقای فلاحتیان به حسابش پول ریختند و به جز سعادتی و خودش کسی نمیدانسته است.
نماینده دادستان با بیان اینکه فلاحتیان گفته سود واریز کرده سوال کرد: این سودها کجاست؟ چرا در حساب فلاحتیان که قرارداد ندارید ۲۰ میلیون درهم واریز کردید؟ اگر میگویید شرکت خارجی بوده که همه شرکتها خارجی بودهاند. نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار POA گرفتهاید و نگران چه چیزی بودید؟ اگر اعتماد نداشتید چرا ۳۰ شرکت تاسیس کردید و از آنها استفاده میکردید.
قهرمانی گفت: سوال این است که اگر فلاحتیان حسابش کارگزاری بوده از شما درصد و دستمزد میگرفت اما میگویید رایگان خدمت کرده که خیر اینگونه نیست، شما سود میگرفتید و نیازی نبوده که از شما کارمزد بگیرد.
وی در رابطه با حساب درهمی سعادتی خطاب به دیواندری گفت: شما گفتید حساب درهمی برای سعادتی باز نمیشود که این طور نیست و حساب درهمی باز کردید و قبل از همه فعالیتها و قبل از اینکه کار با فلاحتیان را شروع کنید، بوده است.
نماینده داستان ادامه داد:حرف های غیر واقعی زیاد زدید مثل اینکه خبر نداشتید سعادتی بدون هماهنگی داریس کار میکرده که اینگونه نیست و خبر داشتید.
وی در رابطه با اینکه دیواندری به ابوالحسنی گفته "تاکید کردم در پارسیان با سعادتی کار نکنید"، که متهم ابوالحسنی پاسخ داد: من مطلع نبودم.
قهرمانی در رابطه با اینکه چه کسی قرارداد پارسیس و امرالد را امضا کرده گفت: اینها اظهارات خلاف واقع است که آقایان سعی میکنند نقش سعادتی را کمرنگ کنند.
نماینده دادستان اظهار کرد: سعادتی چه کاره بانک پارسیان است که POA میگیرد و از امضای احدی استفاده میکند؟
قهرمانی خطاب به ابوالحسنی سوال کرد که آقای دیواندری به شما دستور دادند که وی پاسخ داد: ما همکاری نکردیم.
نماینده دادستان گفت: شرکت امرالد برای شماست، چرا یک غریبه از مدیر شرکت POA میگیرد؟
وی در مورد اینکه دیواندری گفته انتخاب سعادتی بر اساس پیشنهاد بوده،توضیح داد: قبل از اینکه سعادتی به مینیون برود به این دلیل که سعادتی زبان انگلیسی بلد نبوده فردی که دکترا داشته را انتخاب میکنند که توانمندی داشته باشد. حال اعلام کنید چه کسی پیشنهاد کتبی انتخاب سعادتی را به شما داد؟
نماینده دادستان در رابطه با اینکه دیواندری در اظهاراتش گفته که شورای امنیت از آنها تشکر کرده گفت: این موضوع بدون ارایه سند است و این را مبنی بر این دانسته که کارهایشان درست بوده است. سند ارایه کنید تا ما هم از شما تشکر کنیم. اما من نامهای دارم که از شما تشکر نشده است.
دیواندری پاسخ داد: نامه تشکر مربوط به بعد است.
قهرمانی گفت: تشکر دلیل این نیست که شما خوب عمل کردید.
در این هنگام وکیل دیواندری نامه در خصوص موضوع تشکر را به نماینده دادستان ارایه کرد.
نماینده دادستان گفت: شما شورا را هم فریب دادید و شورای عالی امنیت ملی متوجه میشود و نامهای می زند و اعلام میکند که سعادتی تایید صلاحیت نشده است.
وی افزود: اینکه شورا نامه تشکر زده دلیل بر این نیست که اقدامات شما درست بوده باید ببینید الان حرف شورا چیست و نظر دیگری دارد.
قهرمانی در مورد موضوع تسویه حسابها که از سوی دیواندری مطرح شده بود، گفت: تسویه نهایی نیست. در بانک پارسیان ۲۲۶ میلیون درهم به فلاحتیان دادید که ۱۲۶ میلیون درهم را واریز کردید و ۱۱۰ میلیون آن خارج شده و اسناد ارایه دهید که این پولها کجا رفته است و بگویید در راستای فعالیتهای تراستی بوده است یا خیر.
وی اضافه کرد: تعبیر بانکیها این است که پول آتش است و باید پول را رد کرد. وظیفه اینها تسهیلاتدهی است. اقای دیواندری، اینها پولهایی بوده که ش ما باید در ید خود نگه میداشتید و در زمانی که اعلام میشد استفاده میکردید. چرا وثیقه و مصوبه نداشتید؟ شما حتی برای خودرو مصوبه میگرفتید، چرا کشی متوجه نشده که مصوبه گرفتید؟
نماینده دادستان در مورد این اظهار دیواندری مبنی بر اینکه امرالد را وی معرفی نکرده است، گفت: بله، شما معرفی نکردید و سعادتی معرفی کرد.
وی در رابطه با این صحبت دیواندری مبنی بر اینکه گفته خدارا شکر که پولهای بانک خورده نشده، گفت: مصوبه و مدارک آن را ارائه کنید. گفتید خروج پول با دستور بوده که باید سند ارایه کنید که با دستور چه کسی بوده است.
قهرمانی ادامه داد: درخواست فلاحتیان ۱۱ آبان است و ۲۱ آبان در پارسیس ۱۱۰ میلیون را به او میدهند. الان برای دریافت یک وام ۱۰ میلیونی از بانک که چند وقت طول میکشد و ضامن میخواهند، چطور یک حساب ۱۱۰ میلیون درهمی به این سادگی پرداخت شده است؟
وی همچنین از متهم دیواندری گفت که اگر راجع به فروش وُن به فلاحتیان توضیحاتی دارد ارایه کند.
در این لحظه قاضی موحد از وکلای متهمان خواست که لایحههای دفاعی خود را ارایه کنندو سپس از متهم دیواندری خواست که با حضور در جایگاه ادامه دفاعیات خود را بیان کند.