جشنواره ملی انار ساوه آبانماه برگزار میشود
جشنواره ملی انار ساوه ۱۱ و ۱۲ آبان ماه در مسجد جامع ساوه برگزار میشود.
به گزارش مملکت آنلاین، حجت الاسلام سبزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در جلسه هماهنگی جشنواره ملی انار در ساوه گفت: این جشنواره ملی ۱۱ و ۱۲ آبان ماه در مسجد جامع ساوه برگزار میشود.
سبزی افزود: جشنواره ملی انار ساوه برای اولین بار در سطح کشور برگزار خواهد شد و جدیت بخش خصوصی و دولتی برای این رویداد مهم ضرورتی دو چندان دارد.
او اضافه کرد: از آنجاکه فصل برداشت انار ساوه در آبان ماه است لذا برگزاری جشنواره در این برهه از زمان، جنب و جوش باغداران ساوجی در برداشت یاقوت سرخ از انارستانهای ساوه را مضاعف خواهد کرد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برگزاری جشنواره ملی انار ساوه آغازی برای برپایی جشنوارههای ملی در حوزه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و ... است چرا که ساوه ظرفیت بالایی در حوزههای گوناگون دارد و باید این مزیتها در سطح ملی شناسانده شود.
او با اشاره به اینکه در حق برخی باغداران و کشاورزان پائین دست سدالغدیر اجحاف شده است، گفت: متاسفانه عدم توزیع عادلانه حقآبه در اراضی کشاورزی پائین دست سدالغدیر مشکلاتی را ایجاد کرده است.
سبزی ادامه داد: این به گونهای است که یک کشاورز یا باغدار انار حتی یک قطره آب از سد الغدیر سهم ندارد و در عوض کشاورز و باغدار دیگری به تنهایی بالای ۱۰۰ لیتر بر ثانیه حقآبه دارد که این موضوع را در نشستی با رئیس قوه قضائیه مطرح و پیگیر رفع این اجحاف هستیم.
او بیان کرد: در حالی که حتی سیستم آبیاری بارانی و قطرهای در برخی کشورهای دنیا منسوخ شده، اما در ایران همچنان کشاورزی با سیستم غرقابی صورت میگیرد و منابع آبی نظیر ۲۷۷ میلیون متر مکعب حجم آب سدالغدیر ساوه به راحتی با روش سنتی آبیاری به هدر میرود.
الیاسی فرماندار ساوه هم در این نشست برگزاری جشنواره انار را فرصت مغتنمی برای معرفی ساوه دانست و گفت: برگزاری این جشنواره در مسجد جامع ساوه که نماد معرفی تاریخ هزارساله ساوه است باعث میشود در کنار معرفی ظرفیت انار ساوه، ظرفیت گردشگری و تاریخی ساوه نیز به شرکتکنندگان شناسانده شود.
الیاسی افزود: ساوه با محصول انارش در دنیا شناخته میشود، اما جشنواره انار این شهرستان سالهاست متوقف شده است و برخی نقاط دیگر کشور با بهرهمندی از این فرصت جشنواره انار برگزار کردند.
او اضافه کرد: با پیگیریهای صورت گرفته مقرر شد که با توجه به عجین بودن نام ساوه با انار امسال این جشنواره و آن هم برای اولین بار در سطح ملی برگزار شود.
فرماندار ساوه خواستار حضور شرکتکنندگان درجشنواره در روستاهای انار خیز ساوه شد وگفت: علاوه بر عرضه محصول انار و فرآوردههای آن در نمایشگاه باید سازوکاری فراهم شود تا شرکت کنندگان در روستاهای انار خیز حضور یافته و ضمن بازدید از باغات انار از نزدیک در جریان فرآیند تولید انار و فرآوردههای آن قرار گیرند و شور و نشاط به همراه داشته باشد.
تشکیل کارگروهای علمی و تخصصی در حوزههای مختلف و جانمایی مکان برگزاری جشنواره ملی انار از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.
انتهای پیام/