خشکسالی به سد اکباتان همدان رسید

معاون شرکت مدیریت منابع آب ایران از خروج سد اکباتان همدان از مدار آبرسانی به دنبال پایان حجم ذخیره آب و خشکی آن در پایان هفته نخست شهریور ماه خبر داد.

خشکسالی به سد اکباتان همدان رسید

به گزارش مملکت آنلاین، علیرضا الماسوندی با اعلام خبر فوق افزود: ورودی سد اکباتان صفر شده و اکنون ۴۵۰ لیتر در ثانیه آب از این سد برداشت و از طریق تصفیه خانه اکباتان وارد شبکه آبرسانی شهر همدان می‌شود.
وی اضافه کرد: کدورت آب سد اکباتان نسبت به گذشته ۱۰ برابر شده که این موضوع مشکلاتی را در زمینه شست و شوی فیلترهای تصفیه خانه ایجاد کرده است.
معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: پیش از این خروجی سد اکباتان یک هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه بود که ۸۰۰ لیتر آن در تصفیه خانه بهشتی و ۴۰۰ لیتر نیز در تصفیه خانه اکباتان تصفیه و وارد شبکه آبرسانی می‌شد.
الماسوندی افزود: چند روزی است که تصفیه خانه بهشتی از مدار خارج و این موضوع موجب ایجاد مشکلاتی در زمینه تامین آب شهرک بهشتی و مناطقی اطراف آن شده است.
معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران یادآور شد: بررسی‌هایی صورت گرفته است تا آب‌های سطحی و روان همدان، از جمله دره مرادبیک و عباس آباد را به شبکه آبرسانی شهر متصل کنیم.
وی با بیان اینکه استفاده از منابع آب‌های زیرزمینی مهمترین راهکار کوتاه مدت برای تامین آب همدان است، تصریح کرد: برای حل وضعیت اضطراری همدان، تعدادی چاه در مناطق خالق وردی و آق‌حصار حفر شده و اجاره چاه‌های کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار داشت: چند چاه دیگر نیز در اطراف روستاهای انصار امام (ره) و گنج تپه شناسایی شده است و در حال مذاکره با مالکان و کشاورزان برای اجاره آن‌ها هستیم.
الماسوندی افزود: ۶ حلقه چاه غیر مجاز نیز شناسایی شده که ۱۳۰ لیتر آب در ثانیه را به شبکه آبرسانی همدان اضافه کرده است.
آبرسانی به ۷۰ نقطه همدان با تانکر
فرماندار همدان نیز با اشاره به شرایط خشکسالی و اعمال برنامه مدیریت مصرف و قطعی آب از عملیات آبرسانی به ۷۰ نقطه شهرستان همدان با تانکر خبر داد و افزود: امکانات فنی برای آبرسانی به همدان باید تقویت شود و در این راستا از همه تانکرهای استان و بخشی نیز از سایر استان‌ها برای آبرسانی به همدان استفاده شده است.
محمدعلی محمدی، اجاره چاه‌های کشاورزی را راهکاری سازنده برای تامین آب آشامیدنی مردم دانست و گفت: تاکنون ۱۴ چاه با دبی‌های مختلف وارد مرحله عقد قرارداد شده و از این تعداد، برداشت از پنج چاه آغاز شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر