برداشت ۱۵۰ گونه گیاه دارویی در استان فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: این استان به دلیل شرایط خاص اقلیمی، گنجینه ای از گیاهان دارویی را در خود جای داده است، به شکلی در حال حاضر با دارا بودن ۱۵۰ گونه گیاهی متنوع رتبه نخست کشوری در این زمینه دارد.
به گزارش مملکت آنلاین، مجتبی دهقانپور در نشست جهادکشاورزی فارس با بیان اینکه بیش از ۵۰ گونه گیاه دارویی در استان کشت میشود، تصریح کرد: این استان با تولید ۴۶ درصد از گیاهان دارویی کشور رتبه نخست تولید را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه گیاهان دارویی فرصتی مناسب برای توسعه اقتصادی به شمار میروند، اظهار کرد: بیش از ۴۵ هزار تن گیاهان دارویی در سطح ۳۵ هزار هکتار در این استان تولید میشود.
دهقانپور با اشاره به برنامه توسعهای کشت گیاهان دارویی اظهار کرد: سالانه افزایش سطح زیر کشت بیش از ۴۵۰۰ هکتار در استان فارس در دست اقدام است که بسته به شرایط اقلیمی سطح زیر کشت در بعضی ازسنوات تا هفت هزار افزایش می یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: سال گذشته ۱۵ گونه گیاه دارویی در طرح جهش تولید در دیمزار در سطحی بالغ بر ۲۰ هزار هکتار قریب به هفت برابر سطح ابلاغی در این استان کاشته شد.
ارزآوی سالانه بیش از هشت میلیون دلاری حاصل صادرات بیش از چهار هزار تن انواع گیاه دارویی از دیگر موضوعاتی بود که دهقانپور به آن پرداخت و افزود: بیشترین صادرات مربو ط به عصاره شیرین بیان، گل گلرنگ، آویشن، صمغ عربی و برگ به لیمو است و کشورهای حوزه خلیج فارس، انگلستان، آلمان، ژاپن، ترکیه، چین و فرانسه خریدار گیاهان دارویی این استان هستند.
راهاندازی سایت ستاد گیاهان دارویی استان فارس برای اولین بار در کشور
دهقانپور از طراحی سایت ستاد گیاهان دارویی استان فارس برای اولین بار در کشور در راستای توسعه این گنجینه ارزشمند نیز سخن گفت و اضافه کرد: این سایت به منظور دستیابی بهتر و راحتتر بازدیدکنندگان به دستورالعملها، اسناد بالادستی، پتانسیلهای منطقهای در توسعه گیاهان دارویی، بستههای کارآفرینی و روند صدور مجوزهای مرتبط با این حوزه راه اندازی شده است.
به گفته وی، بهرهبرداران کشاورزی و صنایع، بازرگانان، کارشناسان و محققان میتوانند با مراجعه به این سایت به آدرس https://herbalplant.ir از امکانات سایت بهرهمند شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به تدوین نقشه راه گیاهان دارویی در این سازمان، اظهار کرد: در همین راستا سامانه داشبورد مدیریتی گیاهان دارویی در این استان و برای اولین بار در کشور راهاندازی شد.
دهقانپور اضافه کرد: با راهاندازی داشبورد مدیریتی مذکور، امکان پایش میزان پیشرفت اهداف و برنامههای توسعه گیاهان دارویی برای مدیران دستگاههای اجرایی عضو ستاد گیاهان دارویی فراهم شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: در سامانه داشبورد مدیریتی گیاهان دارویی، ۶ شاخص تولید، فراوری، صادرات، سرمایهگذاری، اشتغال و تجویز و مصرف برای هر محصول به طور جداگانه با تعیین دقیق پراکنش جغرافیایی ایجاد شده است که این امر به روند پیشرفت فعالیتها، شناسایی و برطرف کردن نقاط ضعف، تسهیل در برنامهریزیهای کوتاه مدت و بلند مدت و ارزیابی نهایی کمک شایانی میکند.
انتهای پیام/