ایران چهارمین تولیدکننده ماهیان سردآبی در جهان است

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های ماهیان سردآبی کشور گفت: سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تن ماهیان سردآبی در کشور تولید می‌شود.

ایران چهارمین تولیدکننده ماهیان سردآبی در جهان است

به گزارش مملکت آنلاین، آرش نبی زاده روز سه‌شنبه در جریان بازدید از پروژهای پرورش ماهی خمین به اختلاف آماری تولید توسط اتحادیه و شیلات اشاره کرد و افزود: به منظور یکپارچه سازی این آمار و اطلاعات مربوط به تولید کنندگان سامانه جامع آبزیان کشور (سجاک) در حال طراحی است.

وی ادامه داد: هم اکنون ۱۰ استان پرتولید و اثرگذار عضو اتحادیه هستند و به زودی در پنج استان دیگر نیز این اتحادیه تشکیل می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های ماهیان سردآبی کشور گفت: ۱۰ استان عضو اتحادیه، ۶۷ درصد از تولید ماهی کشور را بر عهده دارند.

نبی‌زاده با بیان اینکه تولید ماهی در کشور صادرات محور نیست، افزود: نخستین صادرات ماهیان سردآبی در سال ۱۳۹۶ به کشور روسیه با حجم ۱۶ هزار تن انجام شد.

وی تصریح کرد: مشکلات فرآوری ، صید و نبود استاندارد مزارع آبزی‌پروری مهمترین مشکلات صادرات ماهی سردآبی است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های ماهیان سردآبی کشور اظهار کرد: هفت هزار و ۵۰۰ مزرعه آبزی پروری در کشور شناسایی شده است که به طور رسمی فعالیت می‌کنند و بدون تردید این مزارع بیشتر هستند که سامانه سجاک به شناسایی آنها کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه درخواست ماهی ایران زیاد است، گفت: برخلاف این درخواست‌ها تولید براساس استانداردهای بین المللی انجام نمی‌شود و خیلی از مزارع نیز استانداردهای لازم را ندارند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های ماهیان سردآبی کشور افزود: پایش دائمی مزارع، شناسه دارشدن محصول و شرایط تولید از عوامل استاندارد سازی تولید ماهیان سردآبی است تا مصرف کننده با اطمینان آن را خریداری کند.

نبی زاده اضافه کرد: افزایش قیمت آب، نهاده‌ها، بیماری‌ها از جمله عوامل کاهش سود تولیدکننده ماهی هستند که با رفع آنها در مدت هشت ماه تولید ماهی قزل آلا ۲ برابر خواهد شد.

وی عدم توانایی مردم در خرید ماهی و فرهنگ مصرف ماهی را در بازار فروش این محصول اثرگذار دانست و گفت: در ۶ ماهه نخست سال بازار فروش ماهی با رکود مواجه و قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند و در ۶ ماهه دوم به دلیل افزایش تقاضا تولید نیز افزایش می‌یابد.

وی با تاکید بر راه‌اندازی بازارهای صادراتی به منظور تعادل در قیمت‌ها گفت: کرمانشاه یکی از اتحادیه‌های قوی کشور است که به زودی پایانه صادراتی آبزیان در این استان ایجاد می‌شود و امیدواریم در خوزستان نیز پایانه صادراتی برای ماهیان گرم آبی راه اندازی شود.

نبی زاده اضافه کرد: فرودگاه پیام تهران نیز به دنبال ایجاد پایانه صادراتی آبزیان است اما بالابودن هزینه‌های صادرات، مانع از تحقق این مهم شده است.

وی ادامه داد: ترکیه در صادرات ماهیان به روسیه پیشگام است و جای صادرات ایران به این کشور را گرفت در حالی‌که کیفیت ماهی ایران کمتر از ترکیه نیست.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های ماهیان سردآبی کشور گفت: پارسال ۱۰ هزار تن صادرات به کشورهای هدف انجام شد و پیش بینی می‌کنیم امسال این عدد به ۱۲ هزار تن افزایش پیدا کند.

نبی‌زاده، رتبه ایران در تولید ماهیان سردآبی را بعد از کشورهای ترکیه، برزیل و شیلی چهارم عنوان کرد و افزود: این کشورها توانستند به استانداردهای بین المللی در زمینه تولید ماهی دست پیدا کنند و مشکلی در تامین نهاده‌ها ندارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر