هفتمین جشنواره ملی سماق در گناباد برگزار شد
هفتمین جشنواره ملی سماق امروز (یکشنبه) در گناباد خراسان رضوی به عنوان قطب اصلی تولید سماق کشور برگزار شد.
به گزارش مملکت آنلاین، دبیر هفتمین جشنواره ملی سماق گناباد از جمله اهداف برگزاری این رویداد یکروزه را معرفی ظرفیتهای سماق در توسعه و رونق اقتصادی کشور و بخش کشاورزی، گسترش فرهنگ نوآوری و خلاقیت و تقویت ایده های علمی و دانشگاهی کاربرد گیاه سماق در تغذیه آحاد جامعه دانست.
علیرضا رحمتی ادامه داد: در این جشنواره استادان و محققان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در باره اهداف و محورهای برگزاری آن از جمله راهکارهای علمی سماق سخنرانی و تحقیقات علمی ارایه دادند.
یکی از استادان دانشگاههای تهران هم گفت: با توجه به استعدادها و توانمندی های گناباد در کشت و تولید سماق و برخورداری از بیشترین سطح زیرکشت سماق کشور باید از ظرفیتهای علمی و دانشگاهی برای غنای هر چه بیشتر فعالیتهای این بخش بهره گرفت.
غلامرضا بخشی خانیکی راه اندازی مرکز تحقیقات سماق کشور در گناباد را ضروری دانست و خواستار توجه بیشتر مسوولان به بستر سازی این مهم شد.
فرماندار گناباد نیز گفت: این شهرستان از ظرفیتهای زیادی در بخشهای اقتصادی و کشاورزی برخوردار است که از جمله میتوان به برخورداری از بیشترین سطح زیرکشت سماق در کشور اشاره کرد.
رضا نصیری توسعه کمی و کیفی و جذب سرمایهگذار برای ایجاد واحدهای فرآوری و بستهبندی از ضرورتهای بخش کشاورزی و به خصوص محصول سماق در شهرستان گناباد دانست.
وی ادامه داد: با ایجاد و توسعه صنایع بسته بندی و فرآوری ضمن افزایش ارزش افزوده تولیدات بخش کشاورزی و دامی شاهد رونق اقتصادی این بخش افزایش می یابد و باید با حمایت از سرمایه گذاران بستر جلب و دلگرمی آنان را به فعالیت در این بخش افزایش داد.
وی اظهار داشت: باید با فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی و دامی، شهرستان گناباد در بازارهای رقابتی صادراتی داخلی و خارجی جایگاه خود را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: راه اندازی فرودگاه گناباد نیز بستر توسعه و رونق اقتصادی این شهرستان و جنوب استان خراسان رضوی را فراهم کرده و باید از این پتانسیل بهره لازم گرفت.
علی فیروزی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم آمادگی این دانشگاه برای حمایت از طرحهای دانش بنیان و تحقیقاتی در زمینه محصول سماق ذکر کرد.
انتهای پیام/