بازسازی شبکه برق ۱۷۱۰ روستا در استان کردستان تا دو سال آینده

مدیرعامل شرکت برق استان کردستان از توسعه و پیشرفت برقی در کردستان طی سال‌های اخیر خبر داد و گفت: شبکه برقی ۶۴۰ روستای کردستان بازسازی شد.

بازسازی شبکه برق ۱۷۱۰ روستا در استان کردستان تا دو سال آینده

به گزارش مملکت آنلاین، هیوا لهونیان با بیان اینکه این اداره با هدف خدمت‌رسانی به مردم قدمی جهادی در راه روشن کردن همه استان برداشته است، اظهار کرد: تعداد ۷۵۰ هزار مشترک برق در کردستان از نعمت برق رسانی برخوردار هستند و می‌توان به جرأت گفت هیچ نقطه‌ای از کردستان بدون روشنایی نیست.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرستان با اشاره به اینکه خدمت به مردم و تلاش و جهاد برای روشن کردن خانه‌های مردم یک رسالت خاموش نشدنی است، عنوان کرد: کردستان یکی از معدود استان‌های کشور است که هر جا نشان از حیات و زندگی داشته باشد روشنایی هم در آنجا حضور دارد.

لهونیان با اذعان به اینکه خدمت به عامه مردم یک جهاد قابل ستایش است، اذعان کرد: حتی در روستاهای کمتر از ۱۰ خانوار کردستان انشعاب و ترانس برق وجود دارد و ادعای اینکه هیچ نقطه‌ای از کردستان بدون نور و روشنایی نیست را با جرأت مطرح می‌کنیم.

وی با بیان اینکه خانه باغ‌ها در سرریز روستاها برخی دورتر از محل روستا و چون شامل کد روستا نیستند گاهاً و به ندرت ممکن است از نعمت برق برخوردار نباشند که آن هم با انشعاب از خود روستا تا حدودی این مشکل رفع شده و این جز افتخار خدمت‌رسانی برای ماست.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرستان همچنین با بیان اینکه قریب به ۱۷ هزار کیلومتر کابل در کل کردستان گسترده شده است، اذعان کرد: تبدیل شبکه‌های مسی به شبکه کابلی خودگردان یا خودنگهدار در کردستان انجام شد و ۶ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف در شهرها و روستاهای استان تبدیل به شبکه قوی کابلی شدند که ارزش صرف شده ریالی این پروژه معادل یک‌هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.

وی در تشریح مزایای این طرح اظهار داشت: این پروژه خودگردان بوده و در مواقع اضطراری نیازی به حضور برای راه‌اندازی مجدد ندارد و دیگر اینکه برخلاف سایر استان‌های کشور این پروژه بدون تزریق منابع و از درآمد طرح اجرا شده که در نوع خود در کشور بی‌نظیر است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرستان با تشبیه تغییر شبکه مسی به شبکه کابلی به عنوان تعمیر موتور اساسی، افزود: این کار ارزشمند تا ده‌ها سال آینده نیاز به تعمیرات را در شبکه‌های برق استان حذف می‌کند و سرویس‌دهی براساس دانش روز و خدمات دهی پیشرفته را ممکن می‌کند و این بازسازی مجدد تمام مشکلات را مرتفع، تلفات را به حداقل و پایداری را به بالاترین حد ممکن خواهد رساند.

لهونیان ادامه داد: ضعف شبکه‌های معمولی ناپایدار بودن خصوصاً در شرایط جوی خاص است و برف سال ۴۰۰ هم بیانگر این موضوع بود، و در برخی نقاط سنندج و کامیاران به دلیل استفاده از شبکه کابلی خودگردان کمترین آسیب‌پذیری را مشاهده کردیم.

برق‌رسانی به ۱۷۱۰ روستای کردستان در قالب طرح بهارستان

وی همچنین در خصوص دیگر برنامه‌های انجام شده اذعان کرد: در سایر طرح‌ها هم مثل بهارستان ۱۷۱۰ روستای دارای برق کردستان بالغ بر ۶۴۰ روستا شبکه برقی آنها بازسازی شده و مشکلات شبکه هم برطرف شده، ضعف‌ها رفع و رجوع، شبکه‌های در حریم منازل و یا برعکس رفع حریم صورت گرفته، ترانس‌های در مسیر باران و سیلاب جابه‌جا شدند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرستان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون نیروهای این اداره در حال ادامه تغییرات در شبکه روستایی هستند، قطعاً تا پایان سال رقم روستاهایی که تغییر شبکه در آنها روی داده قابل توجه خواهد بود و ظرف دو سال آینده کل شبکه روستایی به تعداد یک هزار و ۷۱۰ روستای برق دار کردستان شبکه جدید برقی را تجربه خواهند کرد.

کاهش مصرف برق و بهبود شبکه معابر شهری در دستور کار شرکت برق کردستان است

لهونیان بیان کرد: همچنین طرح جدید دیگری که در حال توسعه و اجرا است تبدیل چراغ‌های سدیمی و جیوه‌ای به چراغ کم مصرف LED که تا چند هفته آینده آغاز و نهایتاً ظرف ۶ ماه تا یکسال کل چراغ‌های کردستان تبدیل خواهند شد.

وی افزود: در این طرح شاهد کاهش مصرف برق، کاهش تلفات و بهبود شبکه روشنایی معابر شهری خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرستان همچنین در ادامه سخنان خود اضافه کرد: تبدیل دو شبکه کابلی و چراغ‌ها در کردستان کار ارزشمند و بدون هزینه برای هم استانی‌های عزیز است که از دلایل موفقیت طرح نسبت به سایر استان‌ها هم هست.

لهونیان اشاره کرد: در تبدیل شبکه این طرح از پشتوانه منابع خارجی بهره گرفته شد و تزریق از محل بودجه و اعتبار خود وزارت‌خانه به دلیل زمان بر بودن استفاده نشد.

وی گفت: از دلایل موفقیت طرح هم تکیه و استفاده از سرمایه‌گذاری استان بود و بر همین مبنا هم در اجرای این طرح نوآورانه کردستان و استان یزد به عنوان استان‌های معین و پیشتاز در اجرای این پروژه گام برداشتند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرستان در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به شرایط ناترازی که در زمستان به احتمال زیاد با آن مواجه خواهیم بود، افزود: این ناترازی کشوری در عدم تعادل مصرف و تولید ایجاد می‌شود و سال قبل هم کماکان خط قرمز خاموشی بخش خانگی و تجاری بود و امسال هم همین مبنا ملاک قرار خواهد گرفت.

لهونیان بیان کرد: با جابه‌جایی تعطیلی بخش صنعتی به اواسط هفته و تغییر زمان مصرف بخش کشاورزی علاوه بر اینکه ناترازی را کنترل می‌کنیم کارکرد صنعتی هم متوقف نمی‌شود و با مدیریت و کار و تلاش کارشناسانه بدون وقفه در همه بخش‌ها شاهد کمترین خاموشی خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: ۹۴ درصد از ۷۵۰ هزار اشتراک برق کردستان را بخش خانگی با ۵۵ درصد از مصرف و بخش کشاورزی ۲ درصد از مشترکین و ۲۶ درصد از مصرف، و نیم درصد از مشترکین را بخش صنعتی با ۱۰ درصد مصرف به خود اختصاص دادند.

انتهای پیام/

ارسال نظر