کاهش ۵۰ درصدی برداشت زعفران در گناباد
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: برداشت زعفران از سطح سه هزار و ۲۵۷ هکتار زمینهای زیر کشت این شهرستان در سال زراعی کنونی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۵۰ درصد کاهش یافت.
به گزارش مملکت آنلاین، اسماعیل قربانی افزود: به طور متوسط ۲ و چهار دهم کیلوگرم در هر هکتار زعفران طی سال زراعی جاری در این شهرستان ( نیمه دوم مهرماه تاکنون) برداشت شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در برخی مناطق مانند روستاهای "کاخک" ۳۵ درصد و در برخی نقاط حدود ۵۰ درصد کاهش نشان می دهد.
وی مهمترین علت کاهش تولید زعفران در این شهرستان را کاهش بارندگی و خشکسالی و سرمازدگی ذکر کرد.
رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد هم گفت:علاوه بر کمبود شدید بارندگی و خشکسالی غیر عادی، پراکنش بارش های منطقه نیز طوری نبوده است که در رشد و نمو زعفران و حفظ رطوبت لازم در مناطق کم آب مانند روستاهای کوهپایه که منابع آبی به میزان بارش وابسته است کمک کند.
علی موذنی افزود: گرمای بیش از حد تابستان نیز مزید بر علت شده و مجموع این عوامل باعث شده تا پیاز زعفران رشد خوبی نکند و تولید این محصول در شهرستان گناباد با کاهش همراه باشد.
انتهای پیام/