۲ هزار و ۹۰۰ تن فندق در استان قزوین برداشت خواهدشد
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از آغاز برداشت فندق در باغهای این استان خبر داد و گفت: پیش بینی میشود تا پایان برداشت، ۲ هزار و ۹۰۰ تن از این محصول روانه بازار شود.
به گزارش مملکت آنلاین، محمد پیله فروش تصریح کرد: سطح زیر کشت باغهای فندق استان قزوین ۲ هزار و ۷۳۵ هکتار است که از این میزان ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار بارور و ۳۵ هکتار غیربارور است.
وی اضافه کرد: عمده پراکنش سطح زیر کشت این محصول در استان را منطقه رودبار الموت شرقی و غربی شهرستان قزوین به خود اختصاص داده که شامل بخش رجایی دشت، رازمیان، به خصوص روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان است که البته روستای یارود در منطقه رجایی دشت را قطب فندق کاری استان ارزیابی میکنند.
پیله فروش، میانگین متوسط عملکرد محصول فندق در استان قزوین را حدود یک هزار و ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد کرد و اظهار کرد: قزوین بعد از استان گیلان رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق در کشور را به خود اختصاص داده و ارقام موجود در منطقه شامل رقمهای بومی مثل "گرد اشکور"، "شصتک"، "زرآبادی"، "سیاه الموت" و "سهگوش" و ارقام خارجی و ارقام "گرده دهنده" که رقم "گرد اشکور" حدود ۷۰ درصد باغها را تحت پوشش قرار میدهد.
به گفته این مسوول، کمبود نهالستان تولیدکننده نهال سالم و استاندارد، مشکلات مرتبط به صنایع تبدیلی و انبارداری محصول و آبرسانی و انتقال آب در روستاها را از مهمترین مسایل و مشکلات در این حوزه است.
پیله فروش بر لزوم اهمیت تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه تاکید کرد و گفت: ضرورت انبارهای مناسب نگهداری محصول، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده، وجود صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنهها و تغذیه و کود دهی مناسب در باغات به میتواند به رشد و توسعه این محصول در استان قزوین کمک کند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و تودههای محلی موجود، زمان برداشت فندق از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه است.
انتهای پیام/