رئیس سازمان بهزیستی کشور:

توانمندسازی و فرصت‌آفرینی، محور اصلی فعالیت‌های سازمان بهزیستی است

رئیس سازمان بهزیستی کشور در مراسم اهدای جهیزیه به ۲۶ زوج جوان در آذربایجان‌غربی گفت: توانمندسازی و فرصت‌آفرینی، محور اصلی فعالیت‌های بهزیستی است.

توانمندسازی و فرصت‌آفرینی، محور اصلی فعالیت‌های سازمان بهزیستی است

به گزارش مملکت آنلاین، سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، در مراسم اهدای جهیزیه به ۲۶ زوج جوان در استان آذربایجان‌غربی، با بیان اینکه تشکیل خانواده متعادل یکی از اهداف اصلی سازمان بهزیستی است، بر اهمیت توانمندسازی و فرصت‌آفرینی برای مددجویان نیز تأکید کرد. این مراسم با حضور مددجویان، خیرین و مسئولان استانی در شهر ارومیه برگزار شد.

توانمندسازی مددجویان؛ از وابستگی به استقلال

حسینی با اشاره به مأموریت‌های گسترده سازمان بهزیستی، اظهار داشت: توانمندسازی مددجویان به معنای کمک به آن‌ها برای رسیدن به زندگی مستقل و مبتنی بر توانمندی‌های فردی است. تمام فعالیت‌های سازمان بهزیستی باید به گونه‌ای طراحی شود که مددجویان را از وابستگی به مراکز و موسسات رها کرده و به سمت زندگی مستقل سوق دهد.

وی افزود: ما در سازمان بهزیستی تلاش می‌کنیم تا با آموزش مهارت‌های لازم، مددجویان را برای ورود به بازار کار و زندگی مستقل آماده کنیم. به عنوان مثال، در حال حاضر نزدیک به ۶۴۰ مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در کشور فعال هستند که پس از ۱۸ سالگی، این کودکان باید بتوانند به زندگی مستقل وارد شوند. اگر این اتفاق نیفتد، یعنی ما در انجام مأموریت خود موفق نبوده‌ایم.

وی تاکید کرد: این افراد باید بتوانند با ایستادن بر روی پای خوذ یک زندگی مستقل داشته باشند و نه تنها مستقل زندگی کنند بلکه به عناصری تبدیل شوند که در خدمت توسعه جامعه قرار بگیرند. امروز نزدیک به ۶۰۰۰ فرزند داریم که جزو نخبگان کشور هستند یعنی در این مسیر به توانمندی‌هایی رسیده‌اند که نه تنها زندگی خود را مستقل اداره می‌کنند بلکه نخبگانی هستند که کارآفرین نیز هستند.

فرصت‌آفرینی و اشتغال‌زایی

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامه‌های فرصت‌آفرینی، گفت: توانمندسازی تنها بخشی از مأموریت ماست. پس از آن باید فرصت‌هایی ایجاد کنیم تا مددجویان بتوانند از مهارت‌های کسب‌شده در زندگی خود استفاده کنند. در همین راستا، در سال جاری بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال‌زایی مددجویان اختصاص داده‌ایم.

حسینی با اشاره به عملکرد موفق استان آذربایجان‌غربی در این زمینه، افزود: استان آذربایجان غربی در دو سال اخیر همواره در ایجاد اشتغال برای مددجویان پیشتاز بوده است. در سال جاری، این استان با ایجاد بیش از ۲۰۰۰ فرصت شغلی، عملکردی بالاتر از میانگین کشوری داشته و بیش از ۱۲۵ درصد از سهمیه تعیین‌شده را محقق کرده است.

حمایت از ازدواج و تشکیل خانواده متعادل

رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به برنامه‌های حمایتی از ازدواج و تشکیل خانواده اشاره کرد و گفت: در سال جاری، نزدیک به ۶۰۰۰ زوج از مددجویان سازمان بهزیستی با مشارکت خیرین و نهادهایی مانند سپاه، جهیزیه دریافت کرده‌اند. امروز نیز با افتخار جهیزیه‌هایی را به ۲۶ زوج جوان اهدا می‌کنیم و برای آن‌ها آرزوی تشکیل خانواده‌ای متعادل و پرنشاط داریم.

حسینی با تأکید بر اهمیت خانواده در شکل‌گیری جامعه، اظهار داشت: خانواده و مدرسه دو نهاد بنیادین در جامعه هستند که نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌گیری شخصیت افراد دارند. اگر خانواده‌ها متعادل و سالم باشند، جامعه نیز به سمت تعادل و سلامت حرکت خواهد کرد. به همین دلیل، سازمان بهزیستی دوره‌های آموزشی مهارت‌های زندگی را برای زوج‌های جوان برگزار می‌کند تا از تشکیل خانواده‌های پرآشوب یا خاموش جلوگیری شود.

وی همچنین از اتمام بیش از ۵۰۰ واحد مسکونی و تحویل به مددجویان در طول سال جاری خبر داد.

خانواده متعادل؛ کلید توسعه جامعه

وی با اشاره به انواع خانواده‌ها، گفت: خانواده‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند که شامل خانواده‌های پرآشوب، خانواده‌های خاموش و خانواده‌های متعادل است. هدف ما این است که با آموزش‌های لازم، خانواده‌ها را به سمت تعادل سوق دهیم. خانواده متعادل نه تنها به رشد فردی اعضا کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در توسعه جامعه دارد.

حسینی در پایان با بیان اینکه ازدواج تکمیلی و تشکیل خانواده متعادل آرزوی سازمان بهزیستی برای همه زوج‌های جوان است، از خیرین و تمامی دست‌اندرکاران این مراسم تشکر کرد و برای همه مددجویان آرزوی موفقیت و سربلندی نمود.

این مراسم با اهدای جهیزیه به ۲۶ زوج جوان و تقدیر از خیرین و همکاران سازمان بهزیستی به پایان رسید.

پس از اتمام این مراسم پرشکوه، مرکز غیردولتی روزانه آموزشی و توان‌بخشی ویژه معلولان ضایعه نخاعی نورون در ارومیه افتتاح و از محل شیرخواره پیشگامان امید توسط رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز بازدید به عمل آمد.

ظرفیت اسمی مرکز توان‌بخشی ۵۰ نفر می‌باشد که اولین مرکز ضایعه نخاعی استان نیز می‌باشد.

خدمات فیزیوتراپی جهت تقویت عضلات و یا افزایش دامنه حرکتی مفاصل، کاردرمانی و خدمات پرستاری جهت جلوگیری از ایجاد زخم بستر و خدمات روانشناسی از جمله مزایای این مرکز است.

مرکز پیشگامان امید نیز به صورت موسسه انتفاعی از سال ۹۳ شروع به فعالیت کرده است. ظرفیت اسمی مرکز در حال حاضر ۸۰ نفر اتیسم(زیر ۱۵سال) و ۵۰ نفر حرفه‌آموزی اتیسم می‌باشد و در حال حاضر ظرفیت یارانه‌ای بخش اتیسم ۷۶ نفر و حرفه‌آموزی نیز ۱۰ نفر می‌باشد.

در طول ۱۰ سال فعالیت مرکز حدود ۵۰۰ نفر کودک اتیسم در این مرکز پذیرفته شده که هر سال تعدادی از افراد پذیرفته شده به علت ورود به مدرسه(مدارس عادی و استثنایی) از مجموعه پیشگامان امید ترخیص شده‌اند(هر سال حداقل ۱۰ نفر تا حداکثر ۲۱ نفر) و برخی از افراد به علت دوری راه و عدم توانایی خانواده برای حضور همه روزه در مرکز، ترخیص شده‌اند.

فعالیت‌های این مرکز شامل کاردرمانی، گفتار درمانی، موسیقی درمانی، ورزش، حرکات اصلاحی، توانبخشی ذهنی، نوروتراپی، اتاق تاریک و حرفه‌آموزی می‌باشد.

همچنین مقرر گردید مبلغ ۱۵ میلیون تومان توسط سازمان بهزیستی کشور و ۱۰ میلیون تومان توسط اداره کل استانی به این ۲۶ زوج جوان به صورت بلاعوض پرداخت گردد.

انتهای پیام/

خبرنگار: علی آقایاری

ارسال نظر