آغاز برداشت زعفران در آذربایجانغربی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: برداشت محصول زعفران از سطح ۴۶ هکتار از اراضی زیر کشت این استان آغاز شد.
به گزارش مملکت آنلاین، علی دیانتی افزود: در حال حاضر ۱۶۵ کیلوگرم میزان تولید سالانه زعفران در استان است و ۶۰ نفر هم به عنوان بهره بردار اصلی در کشت زعفران به طور مستقیم مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به اینکه هر هکتار زراعت به طور غیر مستقیم ۱۵۰ نفر روز اشتغال ایجاد میکند، اظهار کرد: کشت زعفران در آذربایجانغربی در مجموع هفت هزار نفر روز اشتغال غیرمستقیم در سطح استان ایجاد کردهاست.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی عمدهترین مشکلات زعفران کاران آذربایجانغربی را خرده مالکی و کوچک بودن اراضی زراعی بیان کرد و گفت: هزینههای بالای تولید در این محصول به کاهش سوددهی در تولید منجر شدهاست.
دیانتی اضافه کرد: در این راستا با هدف بالا بردن راندمان تولید و حمایت از کشاورزان، تلاش میشود که طرحها و ایدههای جدید بررسی شده و از شرکتهای دانش بنیان و تولید کنندگان فعال حمایت شود.
وی اظهار کرد: کشت محصول زعفران بهترین گزینه برای رهایی از کمآبی و سودآور برای کشاورزان منطقه است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: فصل رشد گیاه زعفران در پاییز و زمستان قرار دارد و عمده نیاز آبی گیاه زعفران توسط باران و برف تامین میشود و همچنین در تابستان برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی نیازی به آبیاری ندارد.
دیانتی با بیان اینکه حمایتهای لازم از جمله مشاوره تخصصی و ارائه تسهیلات بانکی به زعفران کاران در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: این گیاه یکی از گونههای امیدبخش برای توسعه در استان و موثر در حفظ و احیای دریاچه ارومیه به شمار میرود.
وی افزود: کشت زعفران در مناطقی که از سوی محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منایع طبیعی استان اعلام و زیر کشت رفته، باعث شده که فعالان این عرصه به سود مناسبی دست پیدا کنند.
انتهای پیام/