افزایش ۳۰ درصدی ضریب اشغال مراکز اقامتی استان آذربایجانغربی در تعطیلات نوروزی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی با اشاره به اشغال ۳۰ درصدی مراکز اقامتی استان در نوروز امسال گفت: تخت سلیمان تکاب مقصد اول گردشگری در تعطیلات بوده است.
به گزارش مملکت آنلاین، مرتضی صفری در گفت و گویی اظهارکرد: امسال ۱۲۲ واحد اقامتی شامل هتل، هتلآپارتمان، مهمانپذیر، واحدهای بومگردی ، اقامتگاه سنتی و مجتمع گردشگری و تفریحی با ۲ هزار و ۱۸۳ اتاق و ۵ هزار و ۱۶۶ تخت اقامتی برای اسکان مسافران آماده شده بود که از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۲، در مجموع ۸۲ هزار و ۱۴۶ نفر در این واحدها و نیز مراکز اسکان فرهنگیان اداره کل آموزش و پرورش استان و سایر ستادها اقامت داشتهاند که در مقایسه با سال گذشته افزایش ۳۴ درصدی داشته و ضریب اشغال مراکز اقامتی استان نیز در این مدت ۳۰ درصد بوده است.
وی افزود: استان آذربایجانغربی با یک هزار و ۷۴۹ اثر ثبت ملی و پنج اثر ثبت جهانی تخت سلیمان تکاب، قرهکلیسا چالدران، کلیسای زور زور ماکو، دریاچه ارومیه و مراسم مذهبی بادراک بوده که در ایام عید پذیرای مسافران بوده و از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ (پایان تعطیلات) یک میلیون و ۲۷۵ هزار و ۹۲۰ نفر بازدید از جاذبههای تاریخی، گردشگری و طبیعی استان صورت گرفت که این تعداد نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش ۴۲ داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی ادامه داد: در بین جاذبههای گردشگری سطح استان، مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب با ۱۶ هزار بازدید بیشترین تعداد بازدید را ثبت کرد و پس از آن مجموعه جهانی قرهکلیسا چالدران با ۵ هزار و ۵۰۰ نفر در رتبه دوم قرار گرفت.
صفری گفت: همچنین در این مدت زمانی و در میان جاذبههای طبیعی استان آبشار شلماش با ۴۵ هزار نفر، دریاچه ارومیه با ۴۲ هزار نفر و غار سهولان مهاباد با ۲۴ هزار نفر بیشترین تعداد بازدیدکنندگان را ثبت کردند.
وی اضافه کرد: در بازه زمانی مذکور ۳۴۳ هزار و ۶۵۲ نفر از بناهای تاریخی و موزههای استان بازدید ثبت شد که شاهد افزایش ۴۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم و از میان موزههای استان کاخموزه باغچهجوق ماکو با ۱۲ هزار نفر و موزه مردمشناسی ارومیه با ۷ هزار نفر بازدید بیشترین اقبال را داشته است.
صفری با اشاره به برگزاری ۱۲۶ عنوان برنامه نوروزگاه در ۴۳ مکان تاریخی و گردشگری سطح استان با اجرای برنامههایی چون تکمگردانی، سایاچی محمد، سوچرشنبهسی، توپراقچرشنبهسی، کوساگلین، کوسه به داس، اجرای موسیقی سنتی، برگزاری مسابقات بومی مثل طنابکشی، جورابین، یومورتا دویوشدورما و ... اظهار کرد: در ۴۹ مکان در سطح استان، سفره هفت سین و بایرام سوفراسی چیده شد و یکی از جذابترین برنامههای نوروز امسال، برگزاری جشنواره موسیقی سنتی اقوام ایرانی بود که در محوطه موزه مردمشناسی ارومیه برگزار شد.
وی خاطر نشان کرد: امسال در شهرستانهای ارومیه، خوی، اشنویه، بوکان، تکاب، میاندوآب، شاهیندژ و مهاباد اتوبوس گردشگری فعالیت داشت که در این مدت شاهد استقبال خوبی از این اتوبوسهای صورت گرفت و در طی ۱۴ روز بیش از ۱۳ هزار نفر توسط اتوبوس از مکانهای تاریخی و گردشگری بازدید کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی افزود: در بازه زمانی ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ طبق اعلام ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان تعداد مسافران ورودی و خروجی از پایانههای مرزی آذربایجانغربی ۲۲۳ هزار و ۷۱۱ مورد و با افزایش ۵ درصدی همراه بود ضمن اینکه در این مدت ۱۲ میلیون و ۴۴ هزار و ۶۴ مورد تردد وسایل نقلیه در استان ثبت شده که ۱۷.۳۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشت.
وی اضافه کرد: میزان تردد ورودی و خروجی استان هم یک میلیون و ۹۸۵ هزار و ۷۴۸ مورد ثبت شده است.
صفری اظهار کرد: طبق اعلام نیروی انتظامی استان نیز در این مدت تعداد فوتیها و مجروحان تصادفات استان ۱۸ درصد کاهش داشته و متاسفانه ۱۷ نفر در این مدت جان خود را از دست داده و ۳۳۱ نفر در تصادفات مجروح شدهاند.
صفری افزود: امسال ۳۵ هزار عدد اقلام تبلیغاتی اعم از کتابچه، بروشور، نقشه، بنر، بستههای فرهنگی و مذهبی در میان مسافران توزیع شد که رشد هفت برابری داشته و نیز ۱۱۰ پکیج تبلیغاتی شامل فلش مموری، سوغات، صنایعدستی و ... هم تهیه و توزیع شد و با همکاری شهرداری برای ۲۰ مکان تاریخی و گردشگری ارومیه کد QR تعریف شده است.
انتهای پیام/