فراهم کردن امنیت غذایی بسیار مهم است
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: اگر غذا به هر قیمتی تولید شود ولی تهیه آن در توان مردم نباشد؛ این امر خدشهدار کردن امنیت غذایی است.
به گزارش مملکت آنلاین، اکبر فتحی در نشست کاووش برای آینده کشاورزی، نقش دانشگاه در امنیت غذایی که نهم اردیبهشت در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: امنیت غذایی، تأمین غذای کافی و سالم برای همه افراد است و به عنوان یک حقوق فردی در جامعه محسوب شده و زیربنای تمام امنیتهای یک کشور تلقی میشود.
وی افزود: زمانی که نتوانیم امنیت غذایی را فراهم کنیم؛ تمام امنیتها به خطر خواهد افتاد. طبیعتاً برای دستیابی به امنیت غذایی باید مولفههای ضروری آن مثل فراوانی، سلامت، دسترسی فیزیکی و اقتصادی را ایجاد کرد.
فتحی ادامه داد: همچنین توان اکولوژیکی بستر و محیطی که غذا در آن تولید میشود هم باید در نظر گرفته شده و تمام این موارد را در کنار یکدیگر قرار دهیم.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در حوزه دسترسی به غذا، علاوه بر دسترسی فیزیکی، دسترسی اقتصادی را هم باید برای عموم ایجاد کنیم. دسترسی اقتصادی یعنی اینکه توان خرید آنقدر کافی و بالا باشد که همه بتوانند غذا را تهیه کنند.
وی در ادامه افزود: از طرفی معتقدم در این زمینه باید قیمت تمام شده محصول را هم لحاظ کنیم. اگر غذا به هر قیمتی تولید شود ولی تهیه آن در توان مردم نباشد؛ این امر خدشهدار کردن امنیت غذایی است.
فتحی گفت: قیمت تمامشده محصول در کشور متأسفانه بالاست. این وضعیت به دلیل شرایط اقلیمی و نظام بهرهبرداری کشت و همچنین نظام بازرگانی در کشور رخ داده و ایراداتی در هر سه بخش وجود دارد. این ایرادات باید حل شود تا دسترسی به امنیت غذایی را بیشتر کنیم.
وی درباره سلامت غذایی گفت: سلامت تولید و مصرف غذایی جزء مهمی از زنجیره امنیت غذایی است. اختلاف عقیدهای در این زمینه وجود دارد و برخی سلامت غذا را در حوزه وزارت بهداشت میدانند، در حالی که معتقدم باید در حوزه جهاد کشاورزی تعریف میشد. سلامت غذایی باید از مبادی تولید آغاز شود و استفاده از نهادههای شیمیایی و سموم را از مبدا کنترل کرد.
دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی درباره نقش دانشگاه در امنیت غذایی و آینده کشاورزی گفت: در حوزه امنیت غذایی باید بررسی کرد که دانشگاه میخواهد خود نقشآفرینی کند و یا اینکه از خروجیهای خود که دانشجویان هستند بهره برده و در حوزه عمل نقشآفرینی کند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در حال حاضر فضا برای نقشآفرینی دانشجویان که خروجی دانشگاه هستند؛ در حوزه دانشگاهی کاملا فراهم است. از این رو هر چقدر که بتوانیم ضریب دانش را در کشاورزی بالا ببریم، بهرهوری را بالا بردهایم و اینکار را خروجی دانشگاه انجام میدهد.
فتحی ادامه داد: حضور متخصین در کنار کشاورزی سنتی و تلفیق دانش بومی با دانش جدید میتواند بهرهوری و عملکرد در واحد سطح را افزایش دهد و این نقش دانشگاه در زنجیره امنیت غذایی است.
دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی گفت: بنابراین لازم است در بخش خصوصی و با استفاده از افراد تحصیل کرده در قالب شرکتهای دانشبنیان ایفای نقش کرده و دانش خود را به کشاورزان اثبات کنیم.
انتهای پیام/